Foto:
Foto:
Delničarji Nove Ljubljanske banke so sprejeli vse predloge sklepov.

Po poročanju Radia Slovenija omenjeni skupni znesek pomeni 595,36 tolarja bruto na delnico. Na skupščini so pregledali še poslovanje banke v minulem letu ter razrešili upravo in nadzorni svet banke.

Skupščina je v nadzorni svet izvolila novo članico, tj. Helena Kamnar, sicer državna sekretarka na ministrstvu za finance. Z njo je nadomestila dozdajšnjega člana Rudolfa Gabrovca, ki je prevzel diplomatsko službo.

Potrdili so tudi predlog sprememb in dopolnitev statuta NKBM-ja in za pooblaščenega revizorja za revidiranje računovodskih izkazov banke za leto 2004 imenovali revizijsko družbo KPMG Slovenija iz Ljubljane.

Za delnico NLB-ja 286 tolarjev dividende
Delničarji Nove Ljubljanske banke so na skupščini potrdili predlog delitve bilančnega dobička za preteklo leto.

Delničarji so s potrebno večino sprejeli vse predloge sklepov, med drugim so od 2,75 milijarde tolarjev bilančnega dobička za dividende namenili 2,20 milijarde tolarjev oziroma 286 tolarjev bruto na delnico. Preostali del so namenili za rezerve. Potrdili so še spremembe glede prihodnje sestave nadzornega sveta in širitve uprave.

Tako bodo upravo s petih razširili na šest članov. Šesti član uprave je postal predstavnik belgijske KBC-ja, sicer tretjinske lastnice NLB-ja, Eric Luts. Zadolžen je za vodenje sektorja informacijske tehnologije, funkcijo pa bo nastopil, ko bo od centralne banke pridobil dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave banke.