Ko bodo zagnali celotno proizvodnjo, naj bi bilo v tovarni zaposlenih okrog 50 delavcev. Foto: BoBo
Ko bodo zagnali celotno proizvodnjo, naj bi bilo v tovarni zaposlenih okrog 50 delavcev. Foto: BoBo

V naslednjih dneh bo preveril, ali ta ponudnika izpolnjujeta vse pogoje za najem proizvodnje. V Tovarni nogavic Polzela, ki je v stečaju od decembra lani, je ta stekla februarja. Hohnjec je trenutno zaposlil nekaj več kot 30 delavcev, in sicer v pletilnici ter šiviljstvu, nekaj delavcev pa je delo dobilo v pakirnici.

Po besedah Hohnjeca bodo proizvodnjo, ki jo je kljub stečaju na začetku tega meseca dovolilo celjsko okrajno sodišče, zaganjali po fazah in skladno s tem prilagajali tudi število zaposlenih.

Delavcem enomesečne pogodbe
Ko bodo zagnali celotno proizvodnjo, naj bi bilo v tovarni zaposlenih okrog 50 delavcev. Vsi bodo dobili enomesečne pogodbe o zaposlitvi, nato pa jih bo Hohnjec vsak mesec podaljševal glede na potrebe. Poleg delavcev v proizvodnji je v tovarni zaposlenih še 22 ljudi. Od tega je 18 prodajalk v 14 trgovinah Polzele, ki so tudi po stečaju ostale odprte.

Pri podaji predloga o nadaljevanju proizvodnje je Hohnjeca skrbelo predvsem, ali bo imel dovolj denarja za financiranje proizvodnje. Napovedal je tudi ustavitev proizvodnje, če bo Polzela ustvarjala izgubo. Zaradi velikega obsega premičnega in nepremičnega premoženja Polzele, pogovorov o prodaji tovarne še ni začel, ker še ni izvedena cenitev podjetja.