Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič
Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič

Ureditev postaje bo po pojasnilih Direkcije RS za infrastrukturo obsegala gradnjo dveh novih otočnih peronov vključno s pripadajočo opremo, kot so nadstrešek za potnike, klopi, koši in usmerjevalne table, vgradnja dvigal v obstoječem podhodu ter gradnja novih javnih sanitarij in ureditev nadstrešnic pred postajnim poslopjem.

Predvideni sta tudi gradnja dodatnega tira, ki bo namenjen ustavljanju potniških vlakov na relaciji Litija–Ljubljana, in ureditev signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter vozne mreže. Ob železniški postaji bo urejeno parkirišče s približno 192 parkirnimi mesti in avtobusno postajališče z obračališčem. Za potrebe ureditve parkirišča bo treba porušiti staro skladišče na območju.

Na železniški postaji trenutno po navedbah direkcije potekajo ureditev spodnjega ustroja ter odvodnjavanja na tirih tri in štiri, gradnja novega perona številka dve, rekonstrukcija podhoda, obnovitvena dela v postajnem objektu, nadgradnja vozne mreže ter prestavitev in zaščita obstoječih kabelskih kanalizacij. Medtem poteka projektiranje parkirišča in avtobusnega obračališča.

Za izvedbo so bila zagotovljena tudi evropska sredstva iz instrumenta za povezovanje Evrope v vrednosti skoraj 4,8 milijona evrov.

Na zasavski progi sta že bili nadgrajeni postaji Zagorje in Laze, v prihodnosti se obeta še posodobitev postaj v Trbovljah in Hrastniku.