Zakonca Furlan načrtujeta širitev na druge celine. Foto: Intra lighting
Zakonca Furlan načrtujeta širitev na druge celine. Foto: Intra lighting

Nagrado vsako leto podeljujeta Obrtna zbornica Slovenije ter revija Podjetnik, letos pa je šla v roke lastnikov podjetja Intra Lighting iz Mirna, ki se ukvarja z naprednimi rešitvami na področju svetil. Nagrado so podelili na prireditvi v Ljubljani, ki se je je udeležil tudi premier Borut Pahor.

Iz revije Podjetnik so sporočili, da sta Marino in Marjeta Furlan pred dobrimi dvajsetimi leti brez posebnih izkušenj začela izdelovati svetila v svojem stanovanju. V tem času so s prevzemi proizvodnjo razširili še na trge nekdanje Jugoslavije, danes pa imajo prodajne zastopnike po vsej Evropi, načrtujejo pa tudi širitev na tuje trge.

Skupina letno ustvari 25 milijonov evrov prihodkov, v njej pa je zaposlenih 300 delavcev. Marjeta in Marino Furlan sta tako priznanje dobila predvsem za uspešno uresničevanje ambiciozno zastavljene podjetniške strategije, ki odstopa iz vsakodnevnih slovenskih okvirjev, v reviji Podjetnik utemeljujejo svojo odločitev in dodajajo, da sta dobitnika dokaz za to, da se tudi v Sloveniji lahko rojevajo velike podjetniške zgodbe, so še zapisali v Podjetniku.