V dokapitalizaciji IUV-ja je bilo na voljo za nekaj več kot pet milijonov evrov novoizdanih delnic. Foto: MMC RTV SLO
V dokapitalizaciji IUV-ja je bilo na voljo za nekaj več kot pet milijonov evrov novoizdanih delnic. Foto: MMC RTV SLO

V dokapitalizaciji je bilo na voljo za nekaj več kot pet milijonov evrov novoizdanih delnic, dokapitalizacija pa je potekala v dveh delih - prvi krog, ki je trajal od 25. novembra do 5. decembra, je bil odprt za obstoječe delničarje, drugi, od 6. do 12. decembra, pa za vse vse zainteresirane osebe.

Največji lastnik IUV-ja, Slovenska odškodninska družba, ki ima v lasti 78,5-odstotni delež družbe, se za dokapitalizacijo ni odločila, saj bi naj ta ne bila ekonomsko upravičena in ne bi pripomogla ne h kratkoročni ne dolgoročni rešitvi družbe IUV. Upravo IUV-ja je Sod sicer zadolžil, naj pripravi predloge za dolgoročno rešitev perspektivnih programov podjetja. "Uprava končuje načrt ohranitve zdravih jeder družbe, več informacij o vsebini načrta pa bo na voljo ko bo ta dokončno izdelan," so o tem dejali na Sodu.

Zaposleni v družbi pozivajo državo, naj pomaga. Vodja sindikata v IUV-ju, Slavko Zalar, meni, da bo brez pomoči države okoli 600 delavcev na cesti že ob koncu leta. "Če se bo izkazalo, da gre IUV v stečaj, sindikat ne bo več mogel zagotavljati socialnega miru."