Foto: BoBo
Foto: BoBo

Tako velike kadrovske čistke na Slovenskem državnem holdingu zaradi nepravilnosti pri prodajah državnega premoženja še ni bilo.

Pred dvema tednoma sta zaradi malomarnosti pri prodaji Mete Ingenium z vrha Slovenskega državnega holdinga sestopila člana uprave Boris Medica, Boštjan Koler ter nadzornik Igor Kržan, zdaj enaka usoda čaka še tri uslužbence SDH-ja. Zaradi desetmilijonskega oškodovanja države bo neuradno SDH zapustilo pet ljudi, vsi naj bi odšli sporazumno.

"Trenutno potekajo interni postopki, ki niso še končani, zato česa več od tega ni mogoče povedati," je dejal predsednik uprave SDH-ja Janez Žlak.

Spomnimo, prejšnji teden je prokurist BIE Separation jasno povedal, da je o prodaji BIE, ki je v lasti Mete Ingenium, SDH vedel vse.

"Definitivno je vedel, da se prodaja za visok znesek in da bo BIA prodana do konca leta 2020. Mi smo jih to večkrat opozarjali in povedali, da naj raje počakajo," je povedal Matej Pensa, prokurist in soustanovitelj BIE Separations.

Ključno vprašanje torej je, ali in kdo se je pri tem poslu okoristil?

"Moj prihod na SDH je bil po tem postopku, mislim, da ne bi bilo fer od mene, da komentiram dogodke, ki so se zgodili pred mojim prihodom," pravi Žlak.

Nekdanji član uprave Boštjan Koler prav zaradi ugotovljenih nepravilnosti tudi ne bo več nadzornik v Telekomu. Je pa Koler po naših informacijah že našel službo v Darsu.

Oškodovanje države naj bi odneslo še tri zaposlene SDH-ja