Po pogodbi naj bi Panvita prostore v Kromberku najela za dobo šestih mesecev. Foto: MMC RTV SLO
Po pogodbi naj bi Panvita prostore v Kromberku najela za dobo šestih mesecev. Foto: MMC RTV SLO

Pogodbo naj bi strani predvidoma podpisali prihodnji teden, še predtem pa mora z dogovorom soglašati tudi sodišče.

Kot je pojasnil Benedejčič, so se z vodstvom Panvite med drugim dogovorili o najemu kromberškega obrata za izdelovanje salam, pršutov ter strojne opreme in pakirnice. Panvita naj bi v Kromberku proizvajala mortadelo in pršut, oba izdelka pa naj bi se na trgovskih policah pojavila pod znamko Mip.

Kakovost izdelkov mora biti enaka
Benedejčič je ob tem izpostavil občutljivost reševanja vprašanja blagovne znamke in receptov za izdelke pod to blagovno znamko. Kakovost izdelkov mora namreč biti enaka, kot je bila pred stečajem Mipa. Dodal je še, da se receptov v najem za določen čas po navadi ne daje, saj bi se lahko dogajale zlorabe. Recepte je, tako Benedejčič, treba ovrednotiti in prodati.

Ker je pomembno, da je Mipova blagovna znamka čim prej spet na policah, so se skupaj s Panvito dogovorili, da bo Mip v obratih imel pooblaščenca iz kadra nekdanjih delavcev, ki bo zaposlen v Mipu in mu bodo na razpolago tudi Mipovi recepti.

Proizvodnja lahko steče konec septembra
Benedejčič je ob tem še poudaril, da bo sodišče prihodnji teden dogovor s Panvito brez težav odobrilo in da bi proizvodnja v Kromberku lahko stekla že konec septembra oziroma na začetku oktobra, kmalu zatem pa bi se na prodajnih policah lahko pojavili tudi Mipovi izdelki.

Predsednik uprave Panvite Dejan Židan je ob tem dodal, da bo najemna pogodba podpisana za dobo šestih mesecev, v obratu za izdelavo mortadele in obarjenega programa pa bo delo predvidoma dobilo od 40 do 50 ljudi.