Foto:
Foto:
Ekipa Gimnazije Želimlje, zmagovalci tekmovanja Gymnasium.eu v sezoni 2016/2017. Z desne proti levi: Katja Lenarčič, Žan Boc, Zala Kogoj
Zmagovalka spletnih debat tekmovanja Gymnasium.eu, v sezoni 2016/2017, Zala Vipotnik

O Evropi več hitrosti so v finalni oddaji Gymnasium.eu po mnenju članov žirije in glasov poslušalcev zmagali dijaki Zavoda sv. Frančiška Saleškega Gimnazija Želimlje. S tem so premagali vrstnike z Gimnazije Kranj in si prislužili strokovno ekskurzijo v Strasbourg, kamor bodo s svojimi sošolci odpotovali maja.

Tako se je po 14 tekmovalnih oddajah in dveh netekmovalnih, ki smo jih posneli pri mladih zamejcih v Trstu in Celovcu, končal veliki finale tokratne sezone evropskega projekta, ki smo ga letos nadgradili z mobilno aplikacijo. Na njej je po vsaki oddaji potekala tudi spletna debata, najboljši tedenski debaterji pa so se na koncu projekta potegovali za glavno nagrado iPhone7.

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je zaradi konstantnega sodelovanja in dobro argumentiranih komentarjev v spletni debati za prejemnico te nagrade izbrala Zalo Vipotnik. Debaterjem se zahvaljujemo za sodelovanje v debati, vsem 16 šolam za sodelovanje v projektu, mladim govorcem pa čestitamo za dobro pripravo na oddaje in še boljše pogovore o evropskih temah v radijskem studiu.