Golob bo na enem mestu zbral pestro četico glasbenikov. Foto: MMC RTV SLO
Golob bo na enem mestu zbral pestro četico glasbenikov. Foto: MMC RTV SLO
Rok Golob
Preizkuša se v različnih glasbenih zvrsteh. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Po uspešni premieri Simfonične ekstaze leta 2012 v Križankah bo Golob nadaljeval projekt skupaj z orkestrom zagrebške filharmonije 30. junija na Kongresnem trgu. Pod njegovo dirigentsko taktirko bodo nastopili tudi Perpetuum Jazzile s solisti: Gibonni, Tomi M (Siddharta), Nuška Drašček, KiNG FOO, Maja Keuc, Katrinas, Murat & Jose, Lana Trotovšek, Metalsteel, Nina Strnad, Omar Naber in Tinkara Kovač.

V Simfonični ekstazi 2 bo predstavil svoje aranžmaje, avtorske skladbe in tudi predelave slovenskih ljudskih pesmi ter ponovno poskušal pokazati brezmejnost glasbe v svoji edinstveni glasbeni viziji, kjer se ne ustraši združevanja elementov in izvajalcev različnih glasbenih žanrov v glasbeno ekstazo na velikem odru.

Z gosti ima skupno zgodbo
V MMC-jevem spletnem klepetu je dejal, da projekt s toliko vpletenimi glasbeniki zahteva svoj čas in svojo rast. "Pa tudi sinhronizirati vse te glasbenike ni enostavno. Ko pa nam to uspe, je zadeva toliko lepša in močnejša," je dejal in dodal, da je povabil na koncert tiste goste, "s katerimi ima neko skupno zgodbo, kemijo in medsebojno spoštovanje. Pa rad imam take, ki so nekaj posebnega, da res izstopajo na svojem področju."

O stroških koncerta na Kongresnem trgu ni želeli govoriti: "To je približno tako, kot da skočiš v prepad in upaš, da se boš ujel neko vejo. No, brez sponzorjev nikakor ne bi šlo."

Golob je odgovarjal tudi na splošna vprašanja o slovenski glasbi. "Imamo ogromno izvrstnih glasbenikov, imamo profesionalne orkestre, okoli 300 zborov, okoli 120 godb. V glavnem, ni, da ni. Včasih manjka samospoštovanja in spoštovanja do drugih. Cenim vse glasbenike, ki trdo delajo, imajo talent, ga gradijo in sledijo svojemu srcu, ne glede na zvrst glasbe!"

"Trenutno je moj največji ventil igranje bobnov pri KiNG FOO-jih. Res skrajno uživam pri bobnanju, nekaj za dušo in telo. Zelo rad tudi dirigiram. Sicer pa je pri meni glasba kot hrana. Različni stili glasbe so kot različni meniji in rad jih raziskujem," je dodal.