Gostja MMC-jeve klepetalnice je bila pevka Ana Soklič, ki bo prihodnji teden Slovenijo predstavljala na 65. izboru za Pesem Evrovizije, ki ga letos gosti Nizozemska. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
Gostja MMC-jeve klepetalnice je bila pevka Ana Soklič, ki bo prihodnji teden Slovenijo predstavljala na 65. izboru za Pesem Evrovizije, ki ga letos gosti Nizozemska. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj

Po prvomajskih praznikih je odpotovala v Rotterdam, za njo je že več dni intenzivnih priprav, prav tako je že preizkusila glavni oder arene Ahoy. Naša predstavnica je že uspešno izpeljala dve samostojni vaji, pred njo sta še dve generalki, v torek, 18. maja, pa bo s skladbo Amen nastopila druga v prvem predizboru in Sloveniji poskusila priboriti uvrstitev v veliki sobotni finale.

Veliko obveznosti, odlični pogoji, na žalost mehurček

Kot je dejala v naši klepetalnici, je z vajami zelo zadovoljna, pogoji za nastop so odlični. Zatrdila je, da ognjemeta ali pirotehnike ne bo, saj pri nastopu stremijo k neposrednemu in naravnemu. "Glede gospelovskega dela se bom prepustila trenutku, pustimo se presenetiti," se je posmejala in dodala, da bodo sicer določene podrobnosti nastopa z ekipo še dodelali in po potrebi tudi popravili.

Sprva je bilo za počitek nekoliko manj časa, saj je bila prva vaja na sporedu že dan po prihodu. Zdaj, po drugi vaji, pa si vendarle nekoliko oddahne.

Zaradi vseh obveznosti si za zdaj prav tako še ni uspela ogledati vseh izvajalcev, všeč pa so ji francoska predstavnica Barbara Pravi (Francija) in Portugalci The Black Mamba, s katerimi se je tudi že spoznala, saj bivajo v istem hotelu. A tudi njihovo druženje je omejeno, saj se morajo vsi držati strogih predpisov.

Tako sladko presenečenje je ekipi pripravila Ana. Foto: Pixabay
Tako sladko presenečenje je ekipi pripravila Ana. Foto: Pixabay

Obžaluje, da ni denimo koncertov, kjer bi se lahko predstavili še z drugimi pesmimi, kot npr. njena predhodnica Lea Sirk, ki je zapela pesem portugalskega zmagovalca Salvadorja Sobrala. "Glede tega sem malo žalostna, ampak je zdravje na prvem mestu in je treba sprejeti dane razmere," je jasna.

Sicer pa pravi, da dogodek izpolnjuje njena pričakovanja. Pravi, da organizatorji lepo skrbijo zanje, vesela pa je, da ima ob sebi tudi odlično ekipo iz Slovenije, ki ji olajša vsakodnevne obveznosti. Priznava, da je zaradi rednih testiranj na covid-19 skrb ves čas prisotna, ampak glede na striktno držanje pravil celotne ekipe vsi upajo na najboljše.

Sproščanje s peko torte

Vse poteka izjemno hitro in po urniku. "Za prvo vajo smo imeli 30 minut, za drugo 20 minut. Na obeh vajah sem skladbo odpela trikrat. Do torkovega nastopa me čakata še dve generalki in nastop pred strokovno komisijo. Skušam ohranjati moči in ravnotežje med dobrim vzdušjem v ekipi in poglobitvijo vase ter iskanje svojega miru," je razložila MMC-jevim uporabnikom.

Pokušine tradicionalnih nizozemskih kulinaričnih dobrot se še ni lotila, je pa rokave zavihala kar sama: "Včeraj sem se sproščala in celotni ekipi spekla torto Pavlovo. Hotel je prijazno poskrbel za vse varnostne ukrepe, da sem lahko izpeljala to presenečenje," je zadovoljno povedala.

Za konec je zagotovila, da se v tem trenutku s stavnicami ne obremenjuje, ker se osredotoča na energijo, ki je potrebna za nastop. Želim si le, da bo na koncu s svojim nastopom zadovoljna in da bomo v Sloveniji ponosni nanjo.

V MMC-jevi spletni klepetalnici se nam je na daljavo iz Rotterdama pridružila Ana Soklič. Kaj je zanimalo MMC-jeve bralce in kaj je razkrila Ana, si lahko v celoti preberete spodaj.