Nataša Briški. Foto: MMC RTV SLO
Nataša Briški. Foto: MMC RTV SLO

Glavnino skrbita širjenje koronavirusa in po novem tudi grozeča migrantska kriza, skorajšnji prihod nove koalicije pa že sproža prve proteste. Zanimivo, tudi tokratne izredne razmere so, kot takrat, ko je imel Janša pomembno vlogo pri obrambi domovine, povezane s kopičenjem zalog najnujnejšega.

In medtem ko so tarča virusov ljudje, so želena tarča politikov, tako levih, desnih kot vmesnih, tudi mediji. Vsi podležejo temu hrepenenju. Razlika je v tem, da so eni bolj obsedeni z minutažo, drugi pa s kontrolo medijev. Če je prva Janševa vlada v tem pogledu kakršen koli indikator, potem je strah nekaterih pred trdim prijemom, nadzorom, celo orbanizacijo medijev povsem upravičen.

Kot tudi očitki nekaterim strankam, politikom in političarkam glede pomanjkanja načelnosti. Kavelj 22 je v tem, da je načelnost v politiki sploh v času strank, poimenovanih po ustanovitelju, strank nedoločljive ideologije, v zadnjih letih prej izjema kot pravilo. V času intenzivnega umivanja rok imajo v strankarski politiki številni zelo umazane roke.

Na oblast torej, če ne bo kakšnih presenečenj, prihaja ekipa pod vodstvom stranke, katere privrženci in privrženke se radi samookličejo za drugorazredne. Le želimo si, da tudi vladanje ne bo takšno. O tem, kako prvo-, drugo- ali tretjerazredno vlogo utegnejo imeti v novi administraciji ženske, pa bomo še videli. Na ministrskem seznamu, ki za zdaj kroži v javnosti, se omenja zgolj ena, morda dve. Imeniten obet v dneh, ko nas bodo spet polna usta enakosti spolov.

Kolumna: Nataša Briški

Obvestilo uredništva:

Mnenje avtorice oziroma avtorja ne odraža nujno stališč uredništva RTV Slovenija.