Postavitev je delno zasnovana tudi interaktivno. Foto: BoBo
Postavitev je delno zasnovana tudi interaktivno. Foto: BoBo

Predmet ali vidno sporočilo kot oblikovalska naloga in vsakič znova zapleten izziv postane neotipljiv akter navideznih prostorov, v katerih se prepletajo vtisi razmišljanj, uvodnih skic in zapisov z virtualnimi modeli in posnetki oblikovalskih del iz realnosti, piše v vabilu Društva oblikovalcev Slovenije (DOS).

Pretvorba oblikovalske razstave v gledališko predstavo
Gre za oblikovalsko razstavo, ki se spremeni v gledališko predstavo, v kateri kot glavni igralec nastopa oblikovanje v vseh manifestacijah od intimnega sveta oblikovalca do občutenosti končnega v realnosti uporabnikov. Postavitev je intimno, deloma interaktivno, doživetje za vsakega oblikovalca in hkrati prikaz prihajajočih tehnologij, ki postopoma spreminjajo človeško okolje, še piše v vabilu na razstavo.

MMXX – oblikovalska razstava v Cankarjevem domu

Med virtualnim in realnim
Vodja projekta je predsednik upravnega odpora DOS-a Jurij Dobrila, strokovno ekipo za njim pa sestavljajo vodja področja scenografije in kostumografije DOS-a Marko Japelj, vodja področja oblikovanja produktov in opreme DOS-a Mateja Panter, predsednica strokovnega sveta DOS-a Danijela Grgič, umetniška direktorica družba za vizualne komunikacije Arnoldvuga Nataša Vuga, grafična oblikovalka Nataša Šušteršic Plotajs in vodja področja unikatnega oblikovanja DOS-a Petra Bole.

Razstavo MMXX v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma, na katero je vstop prost, si lahko ogledate do 8. marca.

Odprtje razstave v Cankarjevem domu. Foto: BoBo
Odprtje razstave v Cankarjevem domu. Foto: BoBo