Gašper Torkar (1992) je pesnik, glasbenik, glasbeni producent, DJ in skladatelj, ki kot pravi sam, dela "z jezikom in zvokom v različnih kontekstih."

Leta 2013 je pri založbi LUD Literatura izšel njegov pesniški prvenec z naslovom Podaljšano bivanje, za katerega je dobil posebno omembo žirije na Slovenskem knjižnem sejmu.

Njegov glasbeni prvenec Dreams of Others je izšel leta 2017 pri založbi Kamizdat, in bil pripoznan tudi od medijev, kot sta BBC in Bandcamp Daily. Lanskega septembra je sledila plošča Accept the Risk and Continue (Sprejmi tveganje in nadaljuj), na kateri so zbrane skladbe v temačnem ambientalnem in industrialnem zvoku. Med njimi so tudi takšne, ki jih je izvirno napisal za predstave, pesem Nots je bila denimo napisana za plesno-peformativno predstavo Triadni balet.

Glasbo je sicer ustvaril že za več instalacij, performansov in gledaliških del. Lani je bil skladatelj za predstavo Mačka na vroči pločevinasti strehi ameriškega dramatika Tennesseeja Williamsa, ki jo je na oder SNG-ja Maribor postavil Jan Krmelj. Njegove kompozicije soustvarjajo tudi postavitve galerij. Trenutno si je v dunajski galeriji VIN VIN mogoče ogledati razstavo Nane Wolke, naslovljeno od 4:28 do 5:28, za katero je Torkar naredil zvočni ambient. Na ogled je še do 25. januarja.

Poleg z ustvarjanjem se Torkar ukvarja tudi z organizacijo klubskih večerov. Preden je vrata klubov zapahnila epidemija, je v klubu Monokel pripravljal večere Nani mo.