Foto: X-OP
Foto: X-OP

Natančen program
si lahko pogledate tukaj.

Program se bo v petek in soboto, 27. in 28. avgusta, odvil v Kibla Portalu na Valvasorjevi ulici 40 in na tamkajšnjem dvorišču. Pod skupnim naslovom Kreativni impulzi industrijske dediščine bodo predstavljene umetniške intervencije Maje Hodošček, Nike Rupnik, Vesne Bukovec, Toni Soprano Meneglejte, Lo Mila in Janeza Klenovška ter delo Sare Bezovšek in Dorijana Šiška.

Vodeni ogledi nekdanjih industrijskih območij
V sodelovanju z Industriopolisom se bodo obiskovalci lahko podali na vodene oglede nekdanjih industrijskih območij na bližnjih Studencih in si ogledali Forum gledališča zatiranih v izvedbi Kulturno umetniških društev (KUD) Transformator in ZIZ. Na ogled bosta tudi filmski projekciji del Neje Tomšič in Bojana Labovića, pogovor z avtorjema pa bo moderiral Rene Puhar.

Kratke zgodbe, fotoesej in zvočna umetnost
Predstavljena bosta tudi zbirka kratkih zgodb, ki je nastala kot rezultat delavnic, namenjenih srednješolcem pod mentorstvom Toma Podstenška, ter fotoesej Janeza Klenovška in Simona Žlahtiča. Večerno dogajanje bosta tako v petek kot soboto zaokrožila performativna zvočna instalacija umetnice in raziskovalke OR poiesis ter avdiovizualni projekt zvočnega umetnika Nevena M. Agalme, še piše na spletni strani KID Kibla.

Triletni projekt Rescue, ki ga sofinancira EU-program Ustvarjalna Evropa, izvaja Društvo za sodobno umetnost X-OP skupaj s čezmejnimi partnerji Comune di Santo Stefano di Magra (Italija), Klanghaus Kultur (Avstrija), ibug e.V. (Nemčija) in Associazione Culturale Gli Scarti (Italija).