Foto: Predstavništvo mesta Dunaj v Ljubljani
Foto: Predstavništvo mesta Dunaj v Ljubljani

"Z virtualnimi očali se podajo v vsakdanjik cesarice Sisi, Franca Jožefa in Marije Terezije ter dobijo občutek, da so zares obkroženi z njimi," opisujejo na Predstavništvu mesta Dunaj v Ljubljani.

Nadaljevanka Sisi na TV SLO 1

V nedeljo ob 20.00 bo na TV SLO 1 prvi del koprodukcijske nadaljevanke Sisi. Več

Obiskovalci znamenitega gradu Schönbrunn si nadenejo virtualna očala in postanejo gostje na poroki cesarice Sisi in cesarja Franca Jožefa, prisluhnejo prvim Mozartovim skladbam in se srečajo z Marijo Terezijo.

Virtualni svet, ki temelji na odigranih prizorih
Natančno računalniško izdelan virtualni svet, ki temelji na odigranih prizorih, ponuja obiskovalcem pristno zgodovinsko izkušnjo. Pri pisanju scenarija in ustvarjanju vsebine virtualnega potovanja v preteklost je podjetje Filmfinity kar pol leta tesno sodelovalo z znanstveniki. Za namen snemanja s pravimi igralci so dali izdelati 300 različnih kostumov.

Foto: Predstavništvo mesta Dunaj v Ljubljani
Foto: Predstavništvo mesta Dunaj v Ljubljani

"Medtem ko običajne animacije virtualne resničnosti človeško oko še vedno prepozna kot nerealistične, združujejo virtualna očala v dvorcu Schönbrunn nadrealistični svet z resničnimi ljudmi," so v Schönbrunnu povedali ob predstavitvi nove ponudbe. To ustvari edinstveno poglobljeno izkušnjo, ki daje gledalcem občutek, da so dejansko obkroženi z resničnimi zgodovinskimi osebami.

Za še večjo pristnost so očala opremljena s posebnimi slušalkami, kar po njihovih besedah omogoča potovanje v zgodovino z vsemi čutili.

24-minutno virtualno doživetje v poletni rezidenci Habsburžanov je namenjeno obiskovalcem od osem let dalje. Na voljo je v 19 različnih jezikih.