Za obisk Vatikanskih muzejev je nujna vnaprejšnja rezervacija vstopnic. Foto: EPA
Za obisk Vatikanskih muzejev je nujna vnaprejšnja rezervacija vstopnic. Foto: EPA

Vatikanski muzeji se poleg svojih kiparskih in slikarskih zbirk ponašajo z znamenito Sikstinsko kapelo s poslikavami italijanskega renesančnega umetnika Michelangela in Rafaelovimi stancami, ki jih je poslikal torej še en velikan italijanske renesanse. Sicer so v tem muzejskem kompleksu na letni ravni beležili približno pet milijonov obiskov.

Za obiskovalce bo obvezno nošenje obraznih mask, upoštevati bodo morali ustrezno medsebojno razdaljo, poleg tega jim bodo ob vstopu izmerili telesno temperaturo, so še sporočili iz muzejev.

Še zmeraj se je mogoče poslužiti sedmih virtualno vodenih ogledov in na ta način obiskati Sikstinsko kapelo, muzej Pio Clementino, muzej Chiaramonti, novo krilo, Rafaelove stance, Niccolinsko kapelo in sobo Chiaroscuri.

Tudi druge vatikanske in rimske znamenitosti
Prav tako 1. junija bodo po pisanju nemške tiskovne agencije DPA znova odprli papeževo poletno rezidenco Castel Gandolfo, ki leži približno 30 kilometrov jugovzhodno od Rima. Rimska bazilika sv. Petra pa je za obiskovalce odprta že od 18. maja.

Tudi rimski Kolosej bo za obiskovalce znova odprt konec maja, je sporočil tamkajšnji predstavnik za stike z javnostmi. Medtem pa na tej zgodovinski lokaciji še vzpostavljajo stroge varnostne ukrepe, ki vključujejo tudi postavitev merilnikov telesne temperature.

Papeževa poletna rezidenca Castel Gandolfo. Foto: EPA
Papeževa poletna rezidenca Castel Gandolfo. Foto: EPA