Fotografija dimenzij 84 krat 84 centimetrov je bila sicer posneta leta 1969, vendar pa je bila izdelana šele leta 1988 za neko potujočo razstavo. Foto:
Fotografija dimenzij 84 krat 84 centimetrov je bila sicer posneta leta 1969, vendar pa je bila izdelana šele leta 1988 za neko potujočo razstavo. Foto:

Fotografijo, posneto le nekaj mesecev pred umorom Sharon Tate leta 1969, so za 11.250 ameriških dolarjev (dobrih 7.600 evrov) prodali na dražbi v New Yorku, kupil pa je jo anonimni kupec. Portret, ki ga je posnel britanski fotograf David Bailey, prikazuje objetega režiserja in njegovo soprogo od pasu navzgor. Par je gol, ima prepletene roke in gleda v kamero. Fotografija dimenzij 84 krat 84 centimetrov je bila sicer posneta leta 1969, vendar pa je bila izdelana šele leta 1988 za neko potujočo razstavo. Na fotografiji, ki v višino in širino meri 84 centimetrov, se slavni, par objema in zre v objektiv, vidna pa sta le od pasu navzgor.

Avtor slike David Bailey pozna slavnega režiserja precej dobro, o svoji sliki pa pravi, da ima precejšnjo čustveno vrednost, zaradi časa v katerem je bil posneta, ki pa je v trenutku fotografiranja ni imela.

Po več mesecih v domači hiši
Režiserju, ki je bil od sredine septembra v priporu v züriškem zaporu, so po večtedenskem prizadevanju njegovih odvetnikov vendarle dovolili zapustiti zapor. Proti plačilu varščine so züriške pravosodne oblasti dovolile, da na nadaljnji razplet dogodkov, za katerega se zdi, da še vedno najbolj verjetno predvideva premestitev Polanskega v ZDA, počaka v prijaznejšem okolju od zapora.