Sergej Filin upa, da bo še kdaj videl svoje otroke. Foto: EPA
Sergej Filin upa, da bo še kdaj videl svoje otroke. Foto: EPA

Dodal je še, da javno ne bo govoril o imenih, dokler preiskovalci ne bodo pripravljeni razkriti napadalcev. Prepričan je, da je bil cilj napada odstraniti ga z mesta umetniškega vodje in očrniti ugled prestižnega moskovskega baletnega ansambla.

Za njim že pet operacij
Filin se še vedno zdravi po okrutnem napadu, v katerem je utrpel hude poškodbe oči in kože na obrazu in glavi. Do zdaj je imel že pet operacij in je pod stalnim zdravniškim nadzorom. Naslednji teden bo odpotoval na zdravljenje v Nemčijo.

Kot pravi, je s potekom zdravljenja zadovoljen, telesno je močan in ima energijo, najresnejša težava pa ostajajo oči. Dodaja, da se mu vendarle dozdeva, da bo še kdaj videl svoje otroke, to si res želi verjeti. Filinovo družino sicer zdaj varuje policija.

Več mesecev groženj
42-letni baletnik pravi, da se je zavedal, da nekaterim njegov način vodenja baletnega ansambla, že od nekdaj znanega po hudih notranjih trenjih in tekmovalnosti, ni všeč, a si vseeno ni mislil, da ima tako očitne sovražnike.

Zdaj obžaluje, da več mesecev trajajočih groženj in nadlegovanj ni vzel resno, kot pravi, je šlo najverjetneje le za stopnjevanje do tragedije, v kateri se je znašel.