Leta 2008 je bil Zoran Poznič imenovan za direktorja Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje. Foto: BoBo
Leta 2008 je bil Zoran Poznič imenovan za direktorja Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje. Foto: BoBo

Delavski dom Trbovlje se je pod njegovim vodstvom prijavil na razpis Mreža raziskovalnih umetnosti in kulture. Skozenj bodo dvema zavodoma razdelili devet milijonov evrov evropskih in državnih sredstev za multimedijske projekte. Nad izbiro pa bedi prav minister za kulturo, poroča Televizija Slovenija.

Novi minister za kulturo ob nastopu mandata v konfliktu interesov?

Zadevo preverja KPK
Na ta razpis se lahko prijavi le malo zavodov, objavilo pa ga je ministrstvo za kulturo decembra lani v sodelovanju z vladno službo za razvoj in kohezijsko politiko. Za zahodni del Slovenije je namenjenih 3,6 milijona evrov, za vzhodni pa 5,4 milijona. Na razpis so se prijavili Zavod Kersnikova in Hiša eksperimentov na eni strani ter Delavski dom Trbovlje, ki ga vodi Poznič, na drugi strani. Vse v povezavi s tem – "resnične in neresnične izjave" – je zdaj na preverjanju na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK).

"Razblinjeni dvomi enkrat za vselej"
"Pravno mnenje o mogoči koliziji kakršnih koli interesov bo jasno zelo hitro, tako da gremo potem naprej, da se ti dvomi razblinijo enkrat za vselej,"
je za Televizijo Slovenijo povedal Zoran Poznič. Dodal je, da se bo o nadaljnjih korakih odločal zatem, čeprav ta trenutek misli, da se ne bo nič spremenilo.

Komisija na kulturnem ministrstvu je sicer ugotovila, da je popolno vlogo za razpis oddal samo Zavod Kersnikova. Druga dva bosta imela še 60 dni časa, da svojo vlogo dopolnita. Takrat pa bo morda minister že Zoran Poznič, ki je o prijavi trboveljskega zavoda na razpis že pred tem obvestil premierja Šarca.