Nagrada bo uglasbitev pesmi in njena predstavitev na Festivalu mlade literature Urška 16. oktobra v Slovenj Gradcu. Foto: BoBo
Nagrada bo uglasbitev pesmi in njena predstavitev na Festivalu mlade literature Urška 16. oktobra v Slovenj Gradcu. Foto: BoBo

Protestna pesem in družbenokritična satira nista zgolj golo rohnenje in prazno besedičenje s stokrat prežvečenimi puhlicami in rimami, temveč gre za umetnost različnih vidikov in perspektiv sodobnosti ter veščino uporabe medbesedilnih in drugih kakovostnih sorodnih postopkov, ki iz kritične misli naredijo poezijo, poudarjajo na JSKD-ju.


Podrobnosti o natečaju najdete tukaj.

Natečaj, ki je odprt do 7. avgusta, je anonimen, vsak avtor lahko pošlje največ dve pesmi. Pesmi je mogoče v elektronski obliki poslati na naslov mentor@jskd.si. Opremiti jih je treba s šifro avtorja, v posebni priponki morajo biti dodani še njegovi podatki. Najboljšo protestno pesem bo izbirala žirija v sestavi Ksenija Jus, Matej Krajnc, Jose in Aida Kurtović.
Najboljši feferon bodo uglasbili in ga predstavili na Festivalu mlade literature Urška 16. oktobra v Slovenj Gradcu. Še trije najostrejši feferoni bodo nagrajeni z udeležbo na Festivalu angažirane umetnosti maja prihodnje leto in na Festivalu slam poezije. Eden izmed avtorjev bo prejel tudi vabilo na brezplačno literarno šolo Mladost v močvirju, ki bo septembra potekala v Veliki Polani.


V spodnjem posnetku prisluhnite enemu izmed zmagovalnih feferonov preteklih let, Slovenski pogači, ki jo je podpisala Aleksandra Kocmut, uglasbila pa Slon in sadež.