Gledališke dvorane bodo v naslednjih dneh večinoma prazne. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Gledališke dvorane bodo v naslednjih dneh večinoma prazne. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Odpovedi potekajo v skladu z odredbo ministrstva za zdravje o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbere več kot sto ljudi. Več javnih zavodov v kulturi je odpovedalo vse prireditve.

Sorodna novica Slovenska kinoteka in Kinodvor do nadaljnjega odpovedala filmske projekcije

Teden slovenske drame bi moral potekati od 27. marca do 6. aprila. Festival bodo predvidoma izvedli junija. V Prešernovem gledališču Kranj so poleg tega do preklica odpovedali vse predstave na velikem odru. Spored na malem odru v Stolpu Škrlovec do preklica ostaja nespremenjen, so zapisali v sporočilu za javnost.

V SNG-ju Maribor so medtem do preklica odpovedali vse prireditve. Kot so sporočili, bodo o nadomestnih terminih in o izvedbi drugih prireditev sproti obveščali na spletni strani in družbenih omrežjih. Enako so se odločili tudi v nekaterih drugih javnih zavodih po državi, med njimi v Kulturnem domu Nova Gorica, Lutkovnem gledališču Maribor, Delavskem domu Trbovlje in Knjižnici Litija.

Iz Zavoda Celeia Celje pa so sporočili, da sta do preklica zaprta Celjski dom in Center sodobnih umetnosti. Do preklica pa je odprt Stari grad Celje, a sprejema le skupine do pet ljudi.

V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) odpovedujejo predstave na Velikem odru, odpovedan je tudi koncert The Best of MGL & AGRFT, ki bi moral biti na sporedu 18. marca 2020 v Kinu Šiška. Spored MGL-a na Mali sceni je do preklica nespremenjen, število sedežev pa so omejili na 75.

Odpovedane vse prireditve, razstave za zdaj še odprte
V SNG-ju Drama odpovedujejo predstave na velikem odru in ohranjamo predstave ter druge dogodke v Mali drami, Drama Kavarni in na levem odru. V Cankarjevem domu v Ljubljani so trenutno odpovedane oziroma prestavljene vse prireditve, razen razstav.

Po razglasitvi epidemije so tudi iz Slovenske kinoteke in Kinodvora sporočili, da do nadaljnjega vse filmske projekcije in dogodki odpadejo.

Iz Slovenskega filmskega centra so sporočili, da so zaradi koronavirusa do preklica preloženi tudi Dnevi novega slovenskega filma v Sarajevu, ki so bili napovedani med 18. in 20. marcem v Kinu Meeting Point.