V sklopu Metelkove deluje tudi hostel Celica. Foto:
V sklopu Metelkove deluje tudi hostel Celica. Foto:

Mala šola je nastala kot spomenik leta 1997 zrušeni Šoli, ustvarili pa so jo študenti Fakultete za arhitekturo pod mentorstvom Petra Gabrijelčiča in Marte Gruev ter ob sodelovanju rokodelske asociacije Axt & Kelle iz Nemčije. Rušenje stavbe je napovedano za 1. junij. Kot je povedal predstavnik Metelkove mesta Miha Zadnikar, pa naj bi bilo to le prvo v vrsti rušenja objektov v sklopu tega kulturnega kompleksa. Rušenje središča alternativne kulture sicer napovedujejo že 12 let.


Svoje mnenje o AKC-ju Metelkova lahko izrazite na forumu.

AKC Metelkova predstavlja pomembno kulturno središče v Ljubljani, ki poleg številnih koncertov najrazličnejših glasbenih vrsti prireja tudi razstave umetnikov, pri tem pa prostor največkrat ponudijo mladim slovenskih ustvarjalcem. Umetniska produkcija AKC Metelkova mesto je Slovenijo zastopala že na različnih kulturnih manifestacijah po svetu, med drugim na Bienalu sodobne umetnosti v Sao Paulu v Braziliji.

O tem prizorišču alternativne umetnosti so med drugim poročali že tudi Die Zeit, Falter, BBC World Services, BBC TV, Los Angeles Times, Seattle Times, Washington Post, Tageszeitung, ARD in ZDF.