Mariborski župan Franc Kangler odstopa Rukavine ni sprejel, z njim pa se namerava v teh dneh tudi sestati. Foto: BoBo
Mariborski župan Franc Kangler odstopa Rukavine ni sprejel, z njim pa se namerava v teh dneh tudi sestati. Foto: BoBo
EPK
Zapletom v zvezi z zapolnitvijo še zadnjega praznega mesta v tričlanskem vodstvu zavoda Maribor 2012 ni videti konca. Nekateri omenjajo celo možnost ponovitve razpisa. Foto: EPK 2012

"Osebno podpiram gospoda Rukavino, saj ima bogate strokovne reference na področju kulture. Kot župan vztrajam, da je generalni direktor zavoda iz Maribora, ker ta mora živeti z Mariborom, mora poznati kulturni utrip v mestu in kulturne ustvarjalce, ki delujejo v našem okolju," meni mariborski župan, ki še pravi, da mu je Vladimir Rukavina ponudil odstop, vendar tega ni sprejel, "tako da je v tem trenutku gospod Rukavina še vedno v. d. generalnega direktorja javnega zavoda Maribor 2012".

Vladimir Rukavina se je, potem ko programski svet za njegovo kandidaturo ni podal pozitivnega mnenja, odpovedal nadaljnji kandidaturi za generalnega direktorja zavoda Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture. Vendar pa kandidatura naj ne bi bila uradno umaknjena, saj komisija, ki vodi postopek, še ni prejela njegove odstopne izjave. "Mnenje programskega sveta smo uradno dobili šele včeraj, od gospoda Rukavine nimam nobenega papirja, zdaj pa čakamo še na mnenje sveta zavoda, ki ima 30 dni časa za odgovor na naš poziv za podajo mnenja," pojasnjuje predsednica te komisije Tanja Vindiš Furman.

Če ni odgovora, se šteje mnenje za pozitivno
Za mnenje programskega sveta in sveta zavoda je komisija zaprosila 24. decembra lani, odgovor pa pričakujejo do konca meseca. "Če v tem času ne odgovorijo, se mnenje šteje za pozitivno," je pojasnila predsednica in dodala, da bodo šele zatem odločali o nadaljnjem postopku.

Komisija pričakuje odgovor za dva kandidata, poleg Rukavine še za direktorja javnega sklada za kulturne dejavnosti Igorja Teršarja, tretji kandidat Peter Tomaž Dobrila z ministrstva za kulturo pa ni prišel v ožji izbor. Na odločanju o obeh kandidatih 7. januarja programski svet nobenemu ni dal pozitivnega mnenja.
Rukavina naveličan igranja z njegovim dobrim imenom
Kot smo že poročali, je Rukavina odstop pojasnil z besedami, da ima dovolj insinuacij in igranja z njegovim dobrim imenom. Sam se za tem mestom ni nikoli pehal, poudarja, temveč je bil zmeraj naprošen, da bi ga opravljal, to pa je kot edini izmed vseh akterjev EPK-ja počel popolnoma brezplačno.