Programski svet je podprl programske sklope - Ključi mesta, Urbane brazde, MAKS/Terminal 12 in Življenje na dotik. Foto: Miha Lukac
Programski svet je podprl programske sklope - Ključi mesta, Urbane brazde, MAKS/Terminal 12 in Življenje na dotik. Foto: Miha Lukac
EPK
Komisija mariborskega mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja se je konec decembra sestala z vsemi tremi prijavljenimi kandidati in v ožji izbor uvrstila Rukavino in Teršarja. Foto: EPK 2012

Razloga za odločitev programski svet zavoda, ki bdi nad projektom evropska prestolnica kulture (EPK), ni navedel, poleg tega pa tudi ni jasno, kako bo potekal nadaljnji postopek. Generalnega direktorja imenuje mariborski mestni svet, potem ko pridobi pozitivno mnenje sveta zavoda in programskega sveta zavoda Maribor 2012 ter soglasje ministrstva za kulturo.
Kot je znano, so se na razpis, objavljen konec novembra lani, prijavili sedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja in direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina, direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Igor Teršar in Peter Tomaž Dobrila z ministrstva za kulturo, ki je leta 2006 sodeloval pri pripravi zmagovite kandidature Maribora in partnerskih mest za EPK.
Konec decembra je komisija mariborskega mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja med tremi prijavljenimi kandidati v ožji izbor uvrstila Rukavino in Teršarja.
Bo potreben nov razpis?
Tiskovni predstavnik zavoda Maribor 2012 Uroš Mencinger ni znal pojasniti, kaj natanko pomeni odločitev mestnega sveta, da ne da pozitivnega mnenja, za nadaljnji postopek izbire generalnega direktorja, ki je še edino prazno mesto v tričlanski upravi zavoda. Predvideva, da bi lahko objavili nov razpis.
Sklopi podprti
Programski svet zavoda se je na seji seznanil tudi s predlaganimi programskimi sklopi evropske prestolnice kulture. Vodje sklopov - Ključi mesta, Urbane brazde, MAKS/Terminal 12 in Življenje na dotik – so s programskim direktorjem Mitjo Čandrom te predstavili članom sveta. Programski svet je sklope podprl in upravi zavoda predlagal, da čim prej pripravi finančno konstrukcijo in časovnico programov EPK.