Foto:
Foto:
O ustvarjanju z računalniku so skušali obiskovalce podučiti tudi na Pixxelpointu.

Naložba, vredna skoraj deset milijonov tolarjev, je omogočila, da bodo mladi zdaj imeli javen dostop do interneta, možnost multimedijsko ustvarjati in si v Mostovni pomagati pri grafični in glasbeni produkciji. Nova Gorica se je z naložbo priključila sedmim slovenskim mestom, v katerih deluje mreža multimedijskih centrov. K odprtju sta s svojim deležem pripomogla tudi ministrstvo za kulturo in nekdanje ministrstvo za informacijsko tehnologijo.

Končuje se Pixxelpoint
Na Mostovni pa se je končal tudi 5. Pixxelpoint, katerega namen je obiskovalcem približati digitalno umetnost in jih opozoriti na možnosti, ki jih uporabnikom nudijo računalniki. Na mednarodnem festivalu digitalne umetnosti je bilo na ogled 29 del, ki sta jih izbrali kustodinji Dunja Kukovec in Nataša Petrešin.Prireditelji so za MMC RTV Slovenija festivalsko dogajanje spremljali v dnevniku.

Festival se je začel z multimedijskim nastopom Nevena Kordje Pisma iz preteklosti, vsi udeleženci pa so predstavljali dela na naslovno temo lokacija nič = neskončno/Kreativne skupnosti in lokativni mediji.