Kolegi ga opisujejo kot velikega profesionalca in odličnega kamermana, ki je bil "s svojim izpiljenim občutkom za kompozicijo in izjemnim smislom za timsko delo pomemben steber vsake ekipe, svoj nezgrešljivi prispevek je dodal pri snemanjih in prenosih oddaj vseh žanrov".

"Bil je najmočnejši člen pri največjih projektih TV Slovenija, pa tudi v mednarodnem prostoru; šestkrat je sodeloval pri prenosih različnih športov na olimpijskih igrah," so še dodali v spominskem zapisu in končali: "Izvrstno je obvladoval tudi gibanje kamere, kot operater na kameri roki je postavil standarde, ki jih bo težko doseči, preseči verjetno ne."

Janez Misson

Kljub svoji predanosti delu je našel čas tudi za svoje prijatelje, kolege in sodelavce, predvsem pa za svojo družino, ki je bila zanj vedno na prvem mestu, o Janezu povedo tisti, ki so ga poznali.

Njegovo odlično delo ni ostalo nespregledano, saj je Misson (rojen leta 1963) pred kratkim dobil nagrado RTV Slovenija za dosežke v daljšem časovnem obdobju. Foto: Adrian Pregelj