Sonorična umetnica Hanna Preuss naj bi sicer upravljanje Vodnikove domačije prevzela aprila. Foto: www.zavod-parasite.si
Sonorična umetnica Hanna Preuss naj bi sicer upravljanje Vodnikove domačije prevzela aprila. Foto: www.zavod-parasite.si

Sonorična umetnica je po poročanju Dnevnika komisijo prepričala z inovativno prezentacijo Vodnikove spominske sobe. Po mnenju komisije je ponudila kakovosten, inovativen in celovit program z idejno močnim avtorskim konceptom. Njena verbalno visoko artikulirana programska shema je, kot ocenjuje komisija, usmerjena k formiranju vsebin za najrazličnejše ciljno občinstvo, od otrok, mladostnikov, laikov, strokovnega občinstva do starostnikov in drugih ranljivih družbenih skupin.
Novi program bi lahko privabil 5.000 ljudi letno
Pri upravljanju domačije bodo Hanni Preuss pomagali sodelavci Haninega ateljeja, sonorična umetnica pa meni, da bi z novim programom v Vodnikovo domačijo lahko privabili več kot 5.000 obiskovalcev na leto.
Po razpisu Mestna občina Ljubljana z izbranim predlagateljem sklene pogodbo o programskem upravljanju prostorov z obveznostjo rednega vzdrževanja. Program upravljanja vključuje prireditvene, produkcijske in izobraževalne vsebine s področja uprizoritvenih, glasbenih, likovnih ter drugih umetniških in kulturnih praks. Upravljanje rojstne hiše priznanega pesnika naj bi sicer prevzela na začetku tega meseca, vendar se to doslej še ni zgodilo, piše Dnevnik. Za domačijo je doslej dve desetletji skrbela Majda Lenič iz KUD-a Vodnikova domačija.