Med razstavljenimi projekti je bil za najboljšega izbran načrt osnovne šole na Krku. Foto: Randić-Turato
Med razstavljenimi projekti je bil za najboljšega izbran načrt osnovne šole na Krku. Foto: Randić-Turato
Maketa projekta, ki je prejel osredno nagrado srečanja.
Žirija je bila z videnim zelo zadovoljna. Foto: Randić-Turato

O nagradah, ki so jih podelili na na mednarodnem srečanju arhitektov Piranski dnevi arhitekture je odločala mednarodna žirija. Ta je zmagovalno delo označila za vrsto posega v prostor, ki se na inteligenten in nevsiljiv način elegantno umešča v občutljiv historični ambient. Profil konstrukcije kaže odmerjeno modernistično podobo, ki je bila zasnovana v skladu in z mislijo na obris zgodovinskega mestnega obzidja mesta Krk.

Priznanja in študentska nagrada
Podelili so tudi priznanja piranesi, ko so jih dobili Nikola Popić, Dina Ožić Bašić in Djurdja Vujnović (za hišo Dimov na Braču), Matija Bevk in Vasa Perović (stanovanjski stolpiči za socialne upravičence v Ljubljani) ter Matej Kučina in Marko Studen (prenova Čufarjevega trga na Jesenicah). Študentsko nagrado piranesi 2005 pa je žirija prisodila Dominiku Sagadinu za nalogo Transformacija transportnega kontejnerja, ki jo je izdelal pod mentorstvom Borisa Leskovca in Andreja Mahoviča.

Strokovna žirija je zasedala v sestavi Bernard Colenbrander, Tiina Valpola, Fred Manson, Dieter Henke, Marta Schreieck, Alex de Rijke, Alex van De Beld, Maria Bonaiti, Tomaž Brate in Francesco Dal Co, po njihovem mnenju pa je bila večina razstavljenih del, med katerimi so odločali o nagradah, zasnovanih na zelo visoki kakovostni ravni.