Foto: Promocijsko gradivo/ŠKUC
Foto: Promocijsko gradivo/ŠKUC

Lutkovni predstavi bo sledila delavnica za otroke Ustvarjanje dobre soseščine, odprtje prodajne razstave študentov NTF-a, Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, naslovljene re-de-fi-ni-ci-JA. in odprtje razstave Pod rdečim soncem ter glasbeni večer z dvojcem Quasar in Dojaja. Večer bo sklenil nastop, kjer bo nastopil ZZ Quarteta v sodelovanju z Imago Sloveniae na džezovskem odru na Gornjem trgu.

Natančen program festivala
si lahko pogledate tukaj.

Delavnice, bralni kviz, kabaret in literarno-glasbeni večer
V prihodnjih dneh se bodo zvrstile delavnice za otroke in mlade Ustvarjalno2 in Poletne ustvarjalnice. Med njimi bodo Sitotisk express, Knedlove kuharske čarovnije, Namizne lutke iz papirja, delavnica recikliranja Pohištvo iz kartona, ustvarjalni delavnici Zeleni prstki in Impro gibalnica, glasbeno-improvizacijska delavnica Zvoki na kubik in fotografska delavnica.

Mladi se bodo lahko pomerili v Knjižnem virusu oziroma bralnem kvizu, otroci in mladostniki pa bodo sledili Niki Rupnik in Neveni Aleksovski po vodenih ogledih umetniških ateljejev, ki se jim bo pridružila ustvarjalna delavnica. Med drugim bo mogoče obiskati kabaret Cabaret Tiffany, na literarno-glasbenem večeru pa se bodo pogovarjale Nina Dragičević, Nataša Velikonja in Irena Yebuah Tiran.

Širok žanrski nabor glasbenega programa
Glasbeni program, ki prinaša vse od folka, flamenka, etna, punka, rapa, mehiškega popa in džeza, sestavljajo nastopi naslednjih glasbenikov: Anja Mejač in Riccardo Garcia Rubi, Kačis, Volk za njenimi očmi, The Balkan Experience of Song and Ritual, duo 3:rma, Katja Šulc x Kalu, Filip Vurnik in Vakkordeoline.

Foto: Škuc/Simao Bessa
Foto: Škuc/Simao Bessa

Tudi lutke so kdaj v družbi glasbe
Poleg uvodne predstave bodo na ogled še lutkovna predstava Bonton za male lumpe v izvedbi LG-ja Bičikleta, glasbeno-lutkovna predstava Sonce gre na potep v izvedbi Melite Osojnik, lutkovna predstava Štirje letni časi v izvedbi LG-ja Fru-fru, gledališka predstava Čarovniški blues – magična knjiga v izvedbi Hupa Brajdič/KUD Center 21 in lutkovna predstava za odrasle A. P. Čehov: Dogodivščina s kontrabasom v izvedbi Društva lutkovnih ustvarjalcev in Gledališča Uš.

Kot pravijo organizatorji, je namen festivala Dobimo se pred Škucem s kakovostnimi kulturno-umetniškimi dogodki dopolniti in popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Zato vsako leto z javnim povabilom nagovorijo k sodelovanju nekatere sicer že priznane, a večinoma še neuveljavljene ustvarjalce različnih umetniških zvrsti, ki premorejo nadarjenost in perspektivo.

Še Knjižnica pod krošnjami in Škučeva tržnica
V primeru dežja ali nestabilnega vremena se bo festivalsko dogajanje selilo v Galerijo Škuc. V celoti brezplačnemu festivalskemu dogajanju se pridružujejo tudi Knjižnica pod krošnjami in Škučeva tržnica s prodajo knjig.

Drevišnja uvodna lutkovna predstava Sosedi se bo začela ob 18. uri.