Mumije so bile položene v antropomorfne krste, izdelane s kaširanjem platna, papirja in mavca, in s poslikavami. Foto: EPA
Mumije so bile položene v antropomorfne krste, izdelane s kaširanjem platna, papirja in mavca, in s poslikavami. Foto: EPA

Mumije izvirajo iz poznega obdobja starodavnega Egipta, tri izmed njih so v dobrem stanju, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za antikvitete.

Številna starodavna pokopališča
"Egipčanski arheologi, ki izkopavajo na jugovzhodnem delu piramide kralja Amenemata II. v nekropoli Dahšur, so odkrili številna starodavna pokopališča z osmimi krstami,"
so zapisali na ministrstvu.

Mumije so bile položene v antropomorfne krste, izdelane s kaširanjem platna, papirja in mavca, in s poslikavami. Ta postopek je bil pogosto uporabljen pri prekrivanju mumij.

Razstava v letoviščih Hurgada in Šarm el Šejk
Ministrstvo je napovedalo, da namerava sčasoma mumije in sarkofage, ki so jih našli, postaviti na razstavah v muzejih, ki jih nameravajo zgraditi v letoviščih Hurgada in Šarm el Šejk.

Kompleks Dahšur, približno 30 kilometrov južno od Kaira, je bil veliko kraljevsko grobišče, ki se ponaša z dobro znano "upognjeno piramido" kralja Snefera. Aprila lani so v kompleksu odkrili ostanke egipčanske piramide, zgrajene pred približno 3.700 leti.