Film sledi upokojenemu marincu, ki kot rančar živi v Arizoni in mlademu fantu pomaga uiti pred mehiškim kartelom. Foto: IMDb
Film sledi upokojenemu marincu, ki kot rančar živi v Arizoni in mlademu fantu pomaga uiti pred mehiškim kartelom. Foto: IMDb

Film je na drugo mesto izpodrinil Čudežno žensko 1984, ki je bila na vrhu tri konce tedna.

Pred meseci je bil prav tako izjemno zaželen med občinstvom še en Neesonov film - Ropar čiste vesti. V ameriške kinoblagajne je prinesel 14 milijonov dolarjev, v svetovne pa 28 milijonov dolarjev dobička.

Sorodna novica Po mesecih odlogov kilava premiera za Čudežno žensko 1984

V boju proti mehiškemu kartelu
Varuh se je na prvo mesto filmskih zaslužkarjev zavihtel s 3,2 milijona dolarjev prodanih vstopnic. Film sledi upokojenemu marincu, ki kot rančar živi v Arizoni in mlademu fantu pomaga uiti pred mehiškim kartelom, piše ameriška filmska revija Variety. Film je imel premiero v skoraj 2000 kinematografih po ZDA.

Varuh se skupaj s komedijo Tima Hilla Vojna z dedkom, kjer se z vnukom bojuje Robert De Niro, uvrščata med najbolj dobičkonosne filme v času epidemije covida-19, ko je v ZDA zaprtih okoli 65 odstotkov vseh kinodvoran.

Na božič je premiero doživela Čudežna ženska 1984, ki je doslej v ameriške blagajne prinesla 35 milijonov dolarjev, medtem ko je celotna produkcija filma stala 200 milijonov dolarjev.

Sorodna novica Filmska recenzija: Čudežna ženska

Med visoke zaslužkarje se trenutno uvrščajo še animirani film Krudovi: Nova doba, drama News of the World s Tomom Hanksom in akcijska pustolovščina Lov na pošasti z Millo Jovovich, še navaja Variety.

Neeson pa je ob izidu filma Varuh povedal, da se umika iz akcijskih filmov, ker ne more več slediti svojim mladim soigralcem. Zvezdnik več akcijskih filmov bo leta 2021 dopolnil 69 let in pravi, da starost začenja terjati svoj davek, poroča portal Hollywood.

"Letos bom še posnel, kar je že v procesu ... in potem mislim, da bo to verjetno to," je še najavil.