Je šlo Madonni kot režiserki v drugo bolje kot prvič? Foto: EPA
Je šlo Madonni kot režiserki v drugo bolje kot prvič? Foto: EPA

Njen film W. E., zgodba o življenju Američanke Wallis Simpson, vojvodinje Windsorske, je med najbolj pričakovanimi filmi na festivalu.

Romanca, ki je kraljevo hišo pahnila v krizo
Popzvezdnica je za W. E. napisala tudi scenarij in bojda zelo temeljito raziskala dejstva o slavni romanci med Simpsonovo in takratnim kraljem Edvardom VIII., ki je britansko kraljevo hišo leta 1936 pahnila v veliko krizo. Zaradi močnega nasprotovanja kraljevi poroki z ločenko Simpsonovo je ta že po 11 mesecih vrnil regentstvo. Par je potem živel v Franciji. Britanska kraljeva hiša se je obema do smrti izogibala - Edward je umrl leta 1972, Simpsonova pa leta 1986.

Madonna je za film britanske produkcije napisala scenarij, v katerem "preklaplja" med vzporednima ljubezenskima zgodbama: ena se vrti okrog romance vojvode in vojvodinje, ki jo je upodobila britanska igralka Andrea Riseborough, druga pa razvija romanco sodobne ženske, ki jo igra Abbie Cornish.

Film bo na beneškem filmskem festivalu, ki bo med 31. avgustom in 10. septembrom, doživel svetovno premiero zunaj tekmovalnega programa.

Madonnin režijski prvenec je bila komična drama Filth and Wisdom iz leta 2008, ki je tako pri kritikih kot pri gledalcih naletela na mlačen odziv. Zadnje čase ji tudi kot igralki ne gre najbolje: nazadnje je na platnih gostovala leta 2002 v filmu Swept Away njenega takratnega soproga Guya Ritchieja, ki so ga kritiki raztrgali.