Madonna je v Benetkah predstavila svoj drugi režijski poskus. Prvi je bila komična drama Filth and Wisdom, ki ni navdušila kritikov. Foto: EPA
Madonna je v Benetkah predstavila svoj drugi režijski poskus. Prvi je bila komična drama Filth and Wisdom, ki ni navdušila kritikov. Foto: EPA
Režiserka Madonna v družbi igralk Andree Riseborough in Abbie Cornish. Popzvezdnica se je tudi sama že preizkusila kot igralka, a pretežno neuspešno. Foto: EPA

Film, katerega svetovna premiera je bila v četrtek na beneškem filmskem festivalu, ohlapno temelji na življenjski zgodbi ameriške ločenke Wallis Simpson, zaradi katere je kralj Edvard VIII. ostal brez prestola. Madonna je povedala, da jo je zgodba Simpsonove zanimala že nekaj časa, saj je veliko razmišljala, zakaj bi se moški tako zelo žrtvoval za ljubezen.

V vlogi Wallis Simpson se predstavlja Andrea Riseborough, Abbie Cornish pa igra žensko iz sedanjosti, ki postane obsedena z zgodovinskim likom "usodne ženske", ki je na Otoku leta 1936 povzročila pravo ustavno krizo zaradi razmerja s kraljem.

W. E. kot "puran, ki je sanjal, da je pav"
Pri Guardianu Madonni niso prizanašali, v recenziji so filmu namenili le eno zvezdico od petih. Xan Brooks je zapisal še, da je njen film "bolj absurden, kot smo si drznili pričakovati; nališpana in nenaravna bedarija; puran, ki je sanjal, da je pav".

Drugi so bili prizanesljivejši, a v splošnem so ocene negativne, na neki spletni strani so namignili, da je morda čas, da se 53-letna pevka kot filmarka samoukine. Todd McCarthy s Hollywood Reporterja je zapisal: "Madonnin drugi izlet v režijo zadovolji oči in ušesa, a ne ponudi ničesar za dušo." Mark Adams, glavni kritik pri Screen Daily, se je strinjal, da so podobe v filmu lepo posnete in postavljene, a nimajo globine, je pa nastop Riseboroughove označil za "blesteč".

Pri Daily Telegraphu so dali filmu W. E. tri zvezdice od petih, Baz Bamigboye z Daily Maila mu je bil precej naklonjen, dodal je: "Številni ga bodo sovražili, preprosto zato, ker ga je posnela Madonna. Če pa bi ga gledali, ne da bi prej vedeli, kdo ga je režiral, bi bili prijetno presenečeni."

Proračun filma W. E. naj bi znašal okrog 15 milijonov dolarjev, v kina v Severni Ameriki (ni še znano, ali in kdaj bo prikazan pri nas) prihaja decembra.