V glavni vlogi se predstavlja David Tennant. Foto:
V glavni vlogi se predstavlja David Tennant. Foto:

Po besedah pisca najnovejših delov serije Russlla T Daviesa gre vsa zasluga za takšen dosežek čudoviti produkcijski ekipi, ki je prva ustvarila doktorja Whoja. Med prejemom priznanja ob dosegu svetovnega rekorda, ki je tako seriji priskrbel vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, pa se Davies seveda ni pozabil zahvaliti zvestim gledalcem, ki so nanizanko vsa ta leta ohranjali pri življenju.

S 16 letnim premorom
Prvič je Doctor Who na malih zaslonih zaživel 23. novembra leta 1963, lani pa so ga po 16 letih premora na britanski televiziji ponovno obudili. Kot prvi se je v glavni vlogi predstavljal William Hartnell, njegovim stopinjam pa so nato sledili še Jon Pertwee, Tom Baker in Peter Davison. Po ponovni obuditvi serije je ta čast pripadla Christopherju Ecclestonu, na katerega mesto je že po prvi sezoni stopil David Tennant.

Ameriška serija Zvezdna vrata (SG-1), ki se trenutno predstavlja z deseto sezono, je najdlje predvajana znanstvenofantastična serija brez prekinitve. Junake nanizanke je mogoče spremljati od leta 1997, doživela pa je že 203 epizod brez prekinitve. Predtem je svetovni rekord pripadal nanizanki Dosjeji X z Davidom Duchovnyjem in Gillian Anderson v glavnih vlogah, ki je dosegla 202 epizodi.