Jeseni se ameriška zvezdnica Angelina Jolie vrača na velika platna v nadaljevanju Disneyjeve Zlohotnice. Foto: Reuters
Jeseni se ameriška zvezdnica Angelina Jolie vrača na velika platna v nadaljevanju Disneyjeve Zlohotnice. Foto: Reuters

Lik Sersi je eden izmed "skorajda nesmrtnih", ki so supermoč dobili od Nezemljanov, poimenovanih Celestiali. Ti so pred milijoni let obiskali Zemljo in naredili eksperiment. Ustvarili so superjunaške osebe, ki evolucijsko prvi na Zemlji uporabljajo čutila in so skoraj nesmrtni, te pa postavili v vojno z grotesknimi, mutantskimi devianti.

Avtor vrste superjunakov
Strip The Eternals je julija leta 1976 svetu predstavil priljubljeni stripar Jack Kirby, ki si je skupaj z Joejem Simonom izmislil stotnika Ameriko. Kirby je v imperiju Marvel Comics deloval pod legendarnim piscem in urednikom Stanom Leejem in v popkulturo vpisal ikonične superjunake, kot so Fantastični štirje, Možje X in Hulk.

Ameriška režiserka kitajskih korenin Chloé Zhao, ki jo poznamo po rodeodrami Jezdec. Foto: EPA
Ameriška režiserka kitajskih korenin Chloé Zhao, ki jo poznamo po rodeodrami Jezdec. Foto: EPA

Jolieva je stara znanka fantazijsko-akcijskih celovečercev, igrala je v adaptaciji stripa Iskan leta 2008, mitsko navdihnjenem Beowulfu leta 2007 in dveh filmih iz franšize Lare Croft, v letih 2001 in 2003. Jeseni se vrača na platna v nadaljevanju Disneyjeve Zlohotnice, v medijih pa so se včeraj pojavila namigovanja, da bo kmalu prvič nastopila v vlogi iz vesolja Marvel.

Film Eternals naj bi napisala bratranca Matthew in Ryan Firpo, poroča spletna publikacija Deadline. Zagotovo potrjena pa je ameriška režiserka kitajskih korenin Chloé Zhao, ki jo poznamo po rodeodrami Jezdec, ki smo si jo lahko letos ogledali na festivalu Liffe. Z izbiro režiserke, ki ustvarja znotraj polja ameriškega neodvisnega filma, pri Marvelu nadaljujejo tradicijo vključevanja neodvisnih filmskih ustvarjalcev v pripovedovanja Marvelovih zgodb. Je pa tudi šele druga ženska, ki so jo pri Marvelu povabili k sodelovanju. Letos je v kinih film Stotnica Marvel, ki ga je režirala prva Marvelova režiserka Anna Boden v režijskem duetu z Ryanom Fleckom.