Igralec Alec Baldwin in ekipa sta obtožena napada, namerne povzročitve čustvenega stresa ter namerne povzročitve škode. Foto: Reuters
Igralec Alec Baldwin in ekipa sta obtožena napada, namerne povzročitve čustvenega stresa ter namerne povzročitve škode. Foto: Reuters

Odvetnica Mamie Mitchell Gloria Allred trdi, da so bili v scenariju navedeni le trije bližnji kadri Aleca Baldwina: njegovih oči, krvavi madež na njegovi rami in kader njegovega trupa, ko se prime za roko in odvrže pištolo.

"V scenariju nikjer ne piše, da bi moral obtoženi ali kdor koli drug pištolo sprožiti," navaja tožba.

Odvetnica je obnašanje Aleca Baldwina in filmskih producentov označila za nepremišljeno in jih obtožila "nespoštovanja varnostnih protokolov na snemanju".

Sorodna novica Je šlo pri streljanju na snemanju filma Rust za sabotažo? Tožilka odločna: "Ne."

Direktorica fotografije stala le meter in pol stran

Ameriški igralec Alec Baldwin je namreč med vajo na snemanju filma Rust 31. oktobra letos ustrelil in ubil direktorico fotografije Halyne Hutchins, ki je stala le meter in pol stran od njega.

Orožje mu je izročila (kot se je izkazalo) neizkušena asistentka, ki ni vedela, da so v orožju pravi naboji, igralcu pa je dala vedeti, da ta ni nabita, s tem ko je izjavila "cold gun" oz. nenabita pištola.

Odvetnica trdi, da je Baldwin igral rusko ruleto, saj ni preveril, ali je pištola dejansko brez nabojev, tega pa pred njim ni naredila niti ekipa, ki je bila na snemanju zadolžena za to.

Zaradi neizvajanja varnostnih ukrepov je bila po njenem mnenju možnost za nesrečo ali povzročitev smrti "mogoča".

Preiskava dogodka, ki se je zgodila na snemanju vesterna Rust, še poteka.

Kazensko ovadeni so prav vsi na filmskem setu. To je sicer že druga tožba zaradi usodnega incidenta.