Tudi sicer so vse vsebine na spletu dostopne brez registracije, kar bo olajšalo možnost ogleda tako domačih kot tujih vsebin do enega tedna.

Sebastian Cavazza je višji inšpektor Taras, ki pri raziskovanju primera združi moči z novo sodelavko Tino. Igra jo Nika Rozman. Foto: SOJ RTV SLO/Sašo Štih
Sebastian Cavazza je višji inšpektor Taras, ki pri raziskovanju primera združi moči z novo sodelavko Tino. Igra jo Nika Rozman. Foto: SOJ RTV SLO/Sašo Štih

Za vse tiste, ki jim ga ob nedeljskih večerih ni uspelo ujeti ali pa bi si ga ogledali še enkrat, je zdaj Jezero, ena najbolj priljubljenih nadaljevank (v nekem trenutku je bila celo najbolj gledana igrana vsebina tistega dne v Sloveniji), spet dostopna na spletu.

Sorodna novica "Program bomo prilagodili ljudem, ki so zdaj več doma"

Zgodba serije, ki sta jo v produkciji Igranega programa Televizije Slovenija po istoimenski knjigi Tadeja Goloba posnela režiserja Matevž Luzar in Klemen Dvornik, je najbrž vsaj v grobem vsem znana. Sledimo višjemu inšpektorju za krvne in seksualne delikte Tarasu Birsi, ki se ob vračanju z novoletne zabave nehote zaplete v preiskavo brutalnega umora mlade ženske. Kljub nenavdušenju mu dodelijo primer ‒ je le najboljši v tem, kar počne ‒, ki ga mora njegova uigrana ekipa na zahtevo nadrejenih lotiti z novo sodelavko Tino. Ob pritiskih javnosti se Taras spopada še z osebnimi težavami ‒ potem ko gre hči edinka študirat v tujino, nastala praznina v družinskem življenju razkrije razpoke v njegovem zakonu.

Tarasa je odigral Sebastian Cavazza, ki se mu po mnenju mnogih zdi vloga pisana na kožo ‒ tudi oba režiserja serije sta zelo hitro ugotovila, da je v bistvu edina prava izbira. Njegovo sodelavko Tino igra Nika Rozman, v igralski ekipi so med drugim še Gaja Filač, Matej Puc, Gregor Čušin, Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon, Vlado Novak, Igor Samobor, Brane Završan in Jana Zupančič.

Ekipa, ki preiskuje zapleten primer trupla v jezeru ‒ poleg Sebastiana Cavazze in Nike Rozman sta to še Osterc (Matej Puc) in Brajc (Gregor Čušin). Foto: SOJ RTV SLO/Sašo Štih
Ekipa, ki preiskuje zapleten primer trupla v jezeru ‒ poleg Sebastiana Cavazze in Nike Rozman sta to še Osterc (Matej Puc) in Brajc (Gregor Čušin). Foto: SOJ RTV SLO/Sašo Štih

Ustvarjalci ‒ režiserja Luzar in Dvornik skupaj z Miho Hočevarjem in Srđanom Koljevićem podpisujeta tudi scenarij ‒ so sledili preverjeni recepturi skandinavskega noirja, ki je v zadnjih letih tako v porastu. Pri tem igra ključno vlogo tudi fotografija Miloša Srdića, ki s čudovitimi pogledi v gorenjski pejsaž soustvarja atmosfero tega, kar so po projekciji v Sarajevu posrečeno krstili kot "alpski noir".

Ena od najtežje pričakovanih slovenskih tv-serij je prvo epizodo na malih zaslonih doživela decembra lani, Televizija Slovenija pa jo je že pred tem premierno predstavila najprej na Sarajevskem filmskem festivalu in nato dve epizodi še na ljubljanskem festivalu Liffe, kjer so bile projekcije takoj razprodane. Ko se je januarja odvila zadnja epizoda, je statistika pokazala, da si je nadaljevanko v povprečju ogledalo 14,0 odstotka ali 265.000 gledalcev, kar predstavlja 25-odstotni delež vseh gledalcev televizije. Vsaj minuto kateregakoli od predvajanih delov pa si je ogledalo kar 800.000 različnih gledalcev, starejših od 4 let.


Spodaj torej vseh šest epizod serije. Za lažje spremljanje si pri vsaki epizodi lahko vklopite podnapise.

Jezero, slovenska nadaljevanka, 1. del
Jezero, slovenska nadaljevanka, 2. del
Jezero, slovenska nadaljevanka, 3. del
Jezero, slovenska nadaljevanka, 4. del
Jezero, slovenska nadaljevanka, 5. del
Jezero, slovenska nadaljevanka, 6. del