Nicole Ari Parker se pridružuje Sarah Jessici Parker, Kristin Davis in Cynthii Nixon. Foto: AP
Nicole Ari Parker se pridružuje Sarah Jessici Parker, Kristin Davis in Cynthii Nixon. Foto: AP

Resda je Carrie Bradshaw, ki jo igra Sarah Jessica Parker, osrednji lik, a je skozi leta lik Samanthe, ki ga torej ne bo več mogoče videti, nemara še bolj obveljal za zaščitni znak te serije. V vlogah Charlotte in Mirande pa bosta znova zaigrali Kristin Davis in Cynthia Nixon.

Ustvarjalci serije so po odločitvi Kim Cattrall, da ne bo sodelovala pri vnovičnem zagonu snemanja, sporočili, da so ustvarili lik in našli igralko, ki bosta zapolnila nastalo praznino.

Temnopolta igralka Nicole Ari Parker bo tako upodobila Lizo Todd Wexley, dokumentaristko in Carriejino novo najboljšo prijateljico, je poročal Mail on Sunday. Leta 1970 rojena igralka je med drugim nastopila v filmu Žametne noči (Boogie Nights), s katerim se je leta 1997 proslavil režiser Paul Thomas Anderson. Od leta 2017 je med drugim del igralske zasedbe serije Imperij (Empire), v kateri spremljamo temnopolto družino, ki vodi hip-hop glasbi posvečeno podjetje Empire Entertainment.

Očitki, da so vsi osrednji liki svetlopolti
Serija Seks v mestu je bila deležna očitkov, da so vsi osrednji liki svetlopolti. In čeprav je minilo že precej let od njenega snemanja, so te kritike v zadnjih letih postale še glasnejše. Tako so bili ob tem, ko so ustvarjalci serije na začetku leta napovedali njeno obuditev, mnogi mnenja, da se zdi serija zaradi pomanjkanja raznolikosti zastarela in kliče po konkretnem premisleku. Poleg Ari Parker, ki se torej pridružuje osrednji četverici, bodo nebele like upodobile še Sara Ramirez, Karen Pittman in Sarita Choudhury, navaja The Guardian.

Sorodna novica Ekipa Seksa v mestu po desetih letih znova snema

Prijateljice, ki so že srečale abrahama
Nova serija, ki bo nosila naslov And Just Like That …, bo sledila likom, "ko bodo potovali od zapletene resničnosti življenja in prijateljstva v 30. letih do še bolj zapletene resničnosti življenja in prijateljstva v 50. letih," so sporočili iz podjetja WarnerMedia. Na stolčkih izvršnih producentk vnovič obujene serije, ki bo sestavljena iz desetih polurnih epizod, sedijo tako Sarah Jessica Parker, Kristin Davis kot Cynthia Nixon, ob njih pa tudi pisec Michael Patrick King.

Serija Seks v mestu (Sex and the City), ki so jo snemali med letoma 1998 in 2004, je nastala pod peresom Darrena Stara in je temeljila na knjigi Candace Bushnell. V letih 2008 in 2010 sta sledili še filmski nadaljevanji. Napovedan je bil še tretji film v letu 2017, a so snemanje zadnji trenutek odpovedali. Franšizo je vmes dopolnila še serija Carriejini dnevniki (The Carrie Diaries), v kateri je Anna Sophia Robb dve sezoni v letih 2013 in 2014 upodabljala mlado Carrie.