Za svoj drugi celovečerni film, o katerem doslej javnost ni vedela ničesar, je Lena Dunham napisala tudi scenarij.

Lena Dunham je tudi avtorica esejistične knjige Not That Kind of Girl. Foto: EPA
Lena Dunham je tudi avtorica esejistične knjige Not That Kind of Girl. Foto: EPA

V filmu bodo igrali Kristine Froseth, Taylour Paige, Jennifer Jason Leigh, Scott Speedman in Jon Bernthal ter tudi avtorica filma, poroča Variety.

Za svoje igralsko delo pri seriji Punce je leta 2013 dobila tudi zlati globus. Foto: EPA
Za svoje igralsko delo pri seriji Punce je leta 2013 dobila tudi zlati globus. Foto: EPA

Da v filmu igra in ga obenem režira, ni zanjo nič novega. Lena Dunham je najbolj znana kot ustvarjalka, režiserka in glavna igralka TV-serije Punce, film pa je nazadnje režirala pred enajstimi leti. To je bil Tiny Furniture, v katerem je prav tako igrala. Sicer je skupaj z Jenni Konner sonapisala in soproducirala TV-serijo Camping (Kampiranje) z Jennifer Garner v glavni vlogi. Poleg tega je nastopila v filmu Quentina Tarantina, Bilo je nekoč … v Hollywoodu.

"Zadnji igrani film sem posnela pred enajstimi leti v svojem družinskem domu z nekaj bližnjimi prijatelji," je dejala režiserka v izjavi za Variety. "Zahvala gre filmNationu in mojim neverjetnim producentom, igralski zasedbi, ekipi in – še posebej – moji ekipi za covid-19, da je lahko dajala ta izkušnja enako intimen občutek in ustvarjalno svobodo."

O zapletenosti ženske spolnosti
Zgodba iz filma še ni znana, je pa razkrila, da je zanjo neverjetno osebna in predstavlja nadaljevanje naloge, ki si jo je zadala ob začetku kariere: ustvariti želi osvobojen pogovor o zapletenosti ženske spolnosti in obrniti idejo "všečne" ženske protagonistke na glavo. Kot še pravi, tega ni mogoče storiti v tem poslu v nobenem obsegu, ki je večji od dnevne sobe vaše matere, ne da bi imeli ob tem partnerje, ki razmišljajo napredno. "Počutim se zelo srečno," je poudarila.

Producenta Glen Basner in Ben Browning sta v izjavi povedala: "Lena je eden najbolj edinstvenih glasov svoje generacije in njeno pripovedovanje zgodb nas je vedno navduševalo. Navdušeni smo nad sodelovanjem z nekom, ki ima tako jasno, drzno vizijo in ob tej neverjetno nadarjeni ekipi."