Foto:
Foto:
Jaka Lah in Marko Mandić v Pokrajini št. 2
Režiser je za svoj drugi celovečerec izbral preizkušeno filmsko ekipo z močno mednarodno udeležbo. Foto: Željko Stevanič

V filmu vlomilca Sergej in Polde pri kraji slike po naključju ukradeta tudi skrivnostni dokument, kar sproži nepričakovan zaplet. Snemanje srhljivke z elementi drame naj bi potekalo do konca februarja v Ljubljani in okolici, Pivki in Škocjanu, so sporočili z Zavoda za umetniško in kulturno produkcijo. Film bo posnet v produkciji zavoda Forum Ljubljana, v koprodukciji s TV Slovenija in VPK-jem. Realizacijo projekta sofinancira Filmski sklad Republike Slovenije.

Preberite si tudi blog Vinka Möderndorferja.
Glavno vlogo Sergeja bo odigral Marko Mandić, ki je uvrščen tudi v program "vzhajajočih zvezd" letošnjega berlinskega filmskega festivala. V igralski zasedbi bodo med drugimi še srbski igralec Slobodan Čustić, Janez Hočevar - Rifle, Barbara Cerar, Maja Martina Merljak, Janez Škof, Štefka Drolc, Jaka Lah, Alenka Cilenšek, Peter Musevski in Slavko Cerjak.

Preizkušena filmska ekipa polna znancev iz "Predmestja"
Za snemanje drugega celovečernega filma je režiser izbral preizkušeno filmsko ekipo. Direktor fotografije je Dušan Joksimovič, producentka filma Eva Rohrman, scenograf Dušan Milavec, kostumografinja Alenka Korla, oblikovalka maske Mojca Gorogranc, oblikovalec zvoka Julij Zornik, snemalec zvoka Peter Žerovnik, dramaturg Blaž Lukan, montažer Andrija Zafranovič in direktor filma Matija Kozamernik.

Velik del avtorske ekipe je z režiserjem sodeloval že pri prvencu Predmestje iz leta 2004, ki je bil predstavljen na mnogih prestižnih mednarodnih filmskih festivalih, med njimi tudi na treh festivalih A-kategorije (Benetke, Montreal, Karlovy Vary) in v številnih tekmovalnih programih mednarodnih festivalov, kot so Montpellier, Annonay, Art Film Festival in drugi. Doma je na Festivalu slovenskega filma leta 2005 prejel nagrado za najboljši film po izboru slovenskih filmskih kritikov, v tujini pa pet mednarodnih nagrad. Kritiki revije Variety so ga leta 2005 uvrstili v Variety Critics' Choice: Europe Now!, ki opozarja na deset najpomembnejših filmov evropskih filmskih režiserjev.