Nicholas Lyndhurst kot Rodney Trotter v prizoru iz serije Samo bedaki in konji (Only Fools and Horses). Foto: IMDb
Nicholas Lyndhurst kot Rodney Trotter v prizoru iz serije Samo bedaki in konji (Only Fools and Horses). Foto: IMDb

Novembra lani se je razkrilo, da se igralec David Hyde Pierce noče vrniti v vlogi Frasierjevega mlajšega in občutljivega brata, prav tako psihiatra Nilesa Crana.

Britanec, pijanec in večji od življenja ...
A je te dni prišla razveseljujoča novica, da bodo snovalci serije uvedli nov lik z imenom Alan Cornwall. Gre za "Frasierjevega starega kolega s fakultete, ki je postal univerzitetni profesor. Britanec, pijanec in večji od življenja, Alan ima intelekt, ki je enak Frasierjevemu – če bi ga le kdaj začutil. Alanova nagajiva žilica bi lahko bila prav tisto, kar bi Frasier lahko uporabil, da bi pretresel svojo rutino, medtem ko bi lahko Frasierjeva premišljena usmeritev Alanu pomagala najti nekaj smeri, ki jih pogreša v svojem življenju," poroča Variety.

Sorodna novica Frasier se vrača, zapušča pa ga brat Niles

Vrnitev Frasierja po skoraj dveh desetletjih
Serija Frasier z 11 sezonami, ki so jo prvotno snemali med letoma 1993 in 2004, ostaja ena najuspešnejših televizijskih komedij v ZDA. Osvojila je kar 37 emmyjev, vključno s petimi za najboljšo humoristično serijo. Sicer je bil psihiater in radijski voditelj Frasier Crane eden od stalnih gostov lokala, okrog katerega je bila zasidrana humoristična nanizanka Na zdravje (Cheers). Serija Frasier, ki je nastala kot spin-off serije Na zdravje, se je nato izkazala za še uspešnejšo od matične.

Vnovična obuditev serije se bo začela čez "nekaj tednov" z vajami, predvajanje pa bi se lahko začelo že julija, je za BBC Radio Bristol razkril glavni igralec Kelsey Grammer. O novem liku je 67-letnik dejal: "Ko smo pripravljali serijo, se mi je nenadoma zazdelo, da Frasierja še nikoli nismo videli v razmerju, v katerem ima odličnega prijatelja. Seveda je imel Nilesa, vendar je bil njegov brat in med njima sta obstajala tekmovalnost, ki je poudarjala vse, kar sta počela, in družinska povezanost, ki ju je spravila skozi nekaj težav. Toda to pravo prijateljstvo je nekaj, v čemer Frasierja še nismo videli ... Torej odkrivamo človeka, ki se še zmeraj odkriva, in to je tisto, kar se mi zdi zanimivo odigrati."

 Nicholas Lyndhurst (1961). Foto: IMDb
Nicholas Lyndhurst (1961). Foto: IMDb

"Zaljubil sem se. Obožujem ga."
"Je zelo, zelo nadarjen človek," pa je dejal ameriški igralec o svojem 61-letnem britanskem kolegu Nicholasu Lyndhurstu. Povedal je, da je spoznal "veličastnega" Lyndhursta, ko sta leta 2019 skupaj nastopila v predstavi Man Of La Mancha na odru London Coliseum. "Zaljubil sem se. Obožujem ga in je eden najbolj smešnih ljudi, s katerimi sem kdaj delal, in očitam mu, da je malce prevaranta, ker ga ne vidiš, da prihaja, in kar naenkrat se mu vsi smejijo," je še dejal Grammer.

Lyndhurst je poleg vloge Rodneyja v seriji Samo bedaki in konji najbolj znan še po glavni vlogi v britanski znanstvenofantastični seriji o potovanju skozi čas, naslovljeni Goodnight Sweetheart, ki so jo snemali med letoma 1993 in 1999. Vloga v novi seriji Frasier pa bo njegova prva vloga v filmu oziroma seriji, odkar mu je leta 2020 umrl 19-letni sin Archie, piše BBC.