Stephen King. Foto: Reuters
Stephen King. Foto: Reuters

Variety poroča, da bo film produciral Warner Bros, ki je s filmoma Tisto, prav tako posnetima po Kingovi literarni predlogi, doživel izjemen uspeh.

Veteran grozljivk Mike Flanagan, znan po filmih Geraldova igra in Doktor Sleep, bo napisal scenarij, morda tudi režiral, piše IndieWire. Trevor Macy, ki je produciral film Doktor Sleep, bo prevzel vlogo producenta. Podrobnosti, kot je datum premiere, še niso znane.

Sorodna novica Tisto: Drugo poglavje

Knjiga je izšla leta 2014 in je bila deležna dobrih kritik. Postavljena je v več desetletij, v središču pa je nekdanji duhovnik, ki eksperimentira z zdravilnimi postopki, kar ima grozljive posledice, potem ko v tragični nesreči izgubi družino in se odreče veri.

Nezemeljske kozmične grozote
Roman se dotika tematik, kot sta žalovanje in zasvojenost, a obenem raziskuje tudi nezemeljske kozmične grozote in lovecraftovske entitete, takšne, pred katerimi se zdijo negativci filma Tisto povsem krotki, piše IndieWire.

Sorodna novica Stephen King: Tisto

Flanagan in Macy sta že ustvarjala po predlogih Kingovih romanov in dobila zanje dober kritiški odziv, četudi je Doktor Sleep po poročanju IndieWire veljal za finančno razočaranje, saj niso prodali dosti vstopnic.

Ustvarjalca sta pred tem sodelovala pri snemanju uspešnih grozljivk, kot sta Oculus in Hush. Filma Tisto spadata med najuspešnejše grozljivke zadnjega obdobja, v delih v različnih studiih pa je ob tem še več kot deset drugih priredb Kingovih romanov. Tudi na televiziji so Kingove zgodbe več kot priljubljene. HBO je na začetku letošnjega leta začel prikazovati serijo The Outsider po njegovi predlogi, potem pa so na primer še Lisey's Story, Institut in The Stand. V nastajanju je med drugim odcepek Sijanja, ki ga je slovito ekraniziral Stanley Kubrick.

63 romanov in več kot 200 kratkih zgodb
72-letni King je eden najuspešnejših živečih pisateljev, napisal je 63 romanov in več kot 200 kratkih zgodb. Prodali so več kot 350 milijonov izvodov njegovih del.