Film se bo osredotočal na zgodnja leta kapitana Jamesa T. Kirka. Foto:
Film se bo osredotočal na zgodnja leta kapitana Jamesa T. Kirka. Foto:
J. J. Abrams na 57. podelitvi nagrad emmy
Tako za režijo kot scenarij bo poskrbel J. J. Abrams. Foto: EPA

Abrams, ki je sedel na režiserski stolček tudi pri snemanju filma Misija: Nemogoče III., naj bi po poročanju časopisa Daily Variety režiral Zvezdne steze, ki se bodo tokrat osredotočale na zgodnja leta kapitana Jamesa T. Kirka in Vulkana Mr. Spocka.

Obračanje časa
Film je za zdaj še brez naslova, razkril pa bo prvo srečanje dveh glavnih likov na akademiji Zvezdna flota in prvo skupno misijo v vesolje. J. J. Abrams bo poleg režije prevzel tudi scenarij najnovejšega filma Zvezdne steze, ki ga bo napisal skupaj z Alexom Kurtzmanom in Robertom Orcijem. Oba sta sodelovala tudi pri pisanju scenarija za film Misija: Nemogoče. Producenta pa bosta človeka, ki ju Abrams pozna še s Skrivnostnega otoka, Damon Linfelof in Bryan Burk.

Bo novi film uspešnejši od prehodnika?
Odločitev za snemanje novega filma Zvezdne steze (zadnji film Zvezdne steze: Nemesis je v kinematografe prišel leta 2003) je prišla leto dni potem, ko so ukinili televizijsko nadaljevanko Enterprise, različico filma, prirejeno za male ekrane. Nadaljevanko so po štirih sezonah predvajanja ukinili zaradi preslabe gledanosti, zdaj pa želijo Zvezdne steze ponovno obuditi, a na velikem platnu.

Tako kot nadaljevanka tudi zadnji film Zvezdne steze: Nemesis ni bil velika uspešnica in je snovalcem prislužil manj denarja kot kateri koli od devetih predhodnikov. Prav zato naj bi se zdaj odločili za drugačen prijem in novi film naj ne bi nikakor bil podoben filmu iz leta 2003. Prvi film Zvezdne steze je bil posnet leta 1979, kot omenjeno, pa je bil zadnji film posnet leta 2003.