Jamie Foxx prihaja v kinematografe še to poletje, v komediji Horrible Bosses. Foto:
Jamie Foxx prihaja v kinematografe še to poletje, v komediji Horrible Bosses. Foto:
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino bo tokrat snemal vestern o moškem, ki je ženo 'izgubil' v partiji pokra in bo naredil vse, da jo dobi nazaj. Foto: EPA

Po zadnjem uspešnem filmu Neslavne barabe se Tarantino pripravlja na nov film, špageti vestern Django Unchained, še eno zgodbo o maščevanju, tokrat sužnja, ki se pri iskanju svoje žene poveže z nemškim lovcem na glave.
Jamie Foxx naj bi bil že nekaj časa v igri, vendar naj bi se režiser kultnih filmov, kot sta Stekli psi in Šund, vse bolj navduševal prav za oskarjevega nagrajenca. Med igralci, ki bi jim zaupal glavno vlogo, je, kot smo že poročali, režiser razmišljal še o Willu Smithu in Idrisu Elbi; prvi je vlogo zavrnil, Elba pa je zaposlen s snemanjem filma Pacific Rim Guillerma del Tora.
Vendar nič še ni dorečeno, saj naj bi tudi Foxx o precej tvegani vlogi še razmišljal. Če bo igralec, ki je oskarja prejel za upodobitev legendarnega glasbenika Raya Charlesa, privolil v sodelovanje s priznanim režiserjem, bo po vsej verjetnosti v nadvse imenitni igralski družbi. Ostale pomembnejše vloge v filmu naj bi Tarantino razdelil med Leonarda DiCapria, Samuela L. Jacksona, s katerim je snemal že Šund, in Christopha Waltza, ki je prav za vlogo v Tarantinovem zadnjem filmu 'pometel s konkurenco' in prejel oskarja za najboljšo stransko moško vlogo.
Kdo bo kdo?
Waltz, ki je v Neslavnih barabah preganjal Jude, bo verjetno v novem filmu igral napihnjenega lovca na glave, nekoč zobozdravnika, ki uri Djanga, kako premagati sovražnike. Jackson bi igral zlobnega sužnja, DiCaprio pa bi obul škornje pokvarjenega posestnika Calvina Candieja, ki 'osvoji' Djangovo ženo v partiji pokra.