Zgodba se dogaja na Divjem zahodu, kamor iz Nemčije pripotuje pripovedovalec te zgodbe Karl, ki pozneje zaradi svoje moči dobi vzdevek Old Shatterhand. Posnetek s festivala Karla Maya v nemškem Bad Segebergu. Foto: EPA
Zgodba se dogaja na Divjem zahodu, kamor iz Nemčije pripotuje pripovedovalec te zgodbe Karl, ki pozneje zaradi svoje moči dobi vzdevek Old Shatterhand. Posnetek s festivala Karla Maya v nemškem Bad Segebergu. Foto: EPA
Pierre Brice
Nekdanji Vinetou Pierre Brice je umrl na začetku letošnjega poletja v starosti 86 let. Foto: EPA

Sredi avgusta so že zagnali kamere, na režiserski stolček pa je sedel Philipp Stölz. Med napovedanimi snemalnimi lokacijami so tudi že znane na Hrvaškem, kjer so Vinetouja snemali tudi v 60. letih preteklega stoletja. Snemanje bo potekalo tudi v nemški zvezni deželi Severno Porenje - Vestfalija.

Mayeva povest se dogaja na Divjem zahodu, kamor iz Nemčije pripotuje njen pripovedovalec, poimenovan seveda Karl, ki pozneje zaradi svoje moči dobi vzdevek Old Shatterhand.

Tokratni Indijanci in westmani
Vloga Vinetouja je pripadla albanskemu igralcu Niku Xhelilaju, Old Shatterhanda pa bo odigral nemški igralec Wotan Wilke Möhring. Nastopili bodo še nemški igralci Milan Peschel, Jürgen Vogel in Matthias Matschke, nemško-turški igralec Fahri Yardim in mehiška igralka Iazua Larios.

"Prečesali smo bolj ali manj ves svet, saj smo vedeli, da so mokasini Pierra Bricea zelo veliki," je o iskanju igralca za vlogo Vinetouja dejal režiser in dodal: "Nato pa je na avdicijo prišel Xhelilaj. In še vedno se spomnim, ko sem ga gledal na monitorju in si mislil: 'Aha, pa smo ga na koncu tega dolgega iskanja le našli'."

Xhelilaj je razkril, da se je pred avdicijo seveda ukvarjal z vlogami Vinetouja in Old Shatterhanda ter s samo zgodbo, vendar je, kot je dejal, tedaj lahko le slutil, kakšen pomen imata ta vloga in nova filmska različica Vinetouja.

Preberite še: Umrl je filmski Vinetou

Pierre Brice je apaškega poglavarja upodobil v več kot desetih filmih. S temi izjemno uspešnimi produkcijami je Brice postal priljubljen predvsem v Nemčiji, kjer je pobral tudi vrsto nagrad. Kot Old Shatterhand, njegov "beli brat", je ob njem nastopal Lex Barker.