Snemanje družinske romantične komedije so končali v ponedeljek, v slovenske kinematografe pa prihaja jeseni 2022.

Uma Štader, ki je odigrala Gajo, je po zadnji klapi poudarila, da je ekipa, s katero je sodelovala, postala njena družina. Foto: Luka Karlin
Uma Štader, ki je odigrala Gajo, je po zadnji klapi poudarila, da je ekipa, s katero je sodelovala, postala njena družina. Foto: Luka Karlin

"Gajin svet 2 je nadaljevanje priljubljene družinske romantične komedije o pogumni in navihani Gaji, ki si jo je na filmskih platnih in na televizijskih zaslonih v preteklih letih ogledalo blizu 300.000 gledalcev, obenem pa nam prinaša samostojno zgodbo, ki jo bodo z zanimanjem spremljali tudi vsi tisti, ki niso videli prvega dela," so zapisali ob koncu snemanja pri produkcijski hiši Felina Films, kjer je film nastal.

V drugem delu se bo zdaj 14-letna Gaja na svoj odločen način spopadla z najstniškimi težavami, doživela vdor v osebni profil na družbenem omrežju, pomagala rešiti kriminalni primer in pokazala, da je prijateljstvo tisto, kar največ šteje.

"Scenarij je kot živa tvorba, ki se prilagaja igralcem, situaciji. Majhne, a pomembne spremembe, so se tako zgodile že na vajah in tudi na snemanju samem. Izjemno pomemben del procesa nastajanja scenarija filma je pogovor z igralci, poslušanje, opazovanje in razumevanje občutkov, ki se razvijejo prek besed," dinamiko svojega dela pojasnjuje Špela Levičnik Oblak, ki je skupaj z Bratušo avtorica scenarija.

Sebastian Cavazza bo vnovič v vlogi Gajinega očeta Petra. Foto: Luka Karlin
Sebastian Cavazza bo vnovič v vlogi Gajinega očeta Petra. Foto: Luka Karlin

Uma Štader, ki je odigrala Gajo, je po zadnji klapi poudarila, da je ekipa, s katero je sodelovala, postala njena družina: "Ko pomislim, da smo končali druženja, me spreleti žalost. Ampak na srečo še ni konec. Komaj čakam, da film vidim na velikem platnu."

Z njo se strinja tudi Matej Zemljič: "Vesel sem, da sem lahko delal z najboljšimi slovenskimi igralci. Super je bilo snemati na Obali, kjer smo bili tudi nastanjeni, tako da smo se kot ekipa še bolj povezali. Režiser Peter Bratuša nas je odlično vodil in upam si trditi, da nas naslednjo jesen čaka nov filmski hit."

Novinec v igralski zasedbi je bil tudi Bojan Emeršič, ki je z režiserjem Bratušo pri filmu sodeloval pred 30 leti, ko so posneli Babica gre na jug. "V tem času sva dostikrat poskušala najti skupni projekt, pa se nekako ni sestavilo. Vedno pa sem vedel, da če bova sodelovala, mi ne bo treba skrbeti, ali je vloga prava zame. Imava to osnovno zaupanje in spoštovanje. To nama je dala Babica in to ostane za vedno. In verjamem, da bo to nadaljevala tudi Gaja in njen svet."

Foto: Luka Karlin
Foto: Luka Karlin

Sebastian Cavazza bo vnovič v vlogi Gajinega očeta Petra, Jana Zupančič bo Gajina mama, Primož Pirnat družinski prijatelj Gregor, Ajda Smrekar se bo pojavila kot Gajina učiteljica saksofona Ema in Lotos Šparovec kot višji inšpektor Hace. Vračata se tudi mladi Neža Smolinsky kot Gajina sestra Tea in Gitica Jakopin kot njena prijateljica Daša. Na novo pa se jim poleg Mateja Zemljiča in Eneja Černeta Berčiča, ki je zaigral Gajinega najboljšega prijatelja Matica, pridružujeta še Jurij Zrnec in Katarina Čas.

Direktor fotografije je Dominik Istenič, scenograf Miha Ferkov, montažer Jan Lovše, kostumografka Vesna Černelič, oblikovalka maske pa Nataša Sevčnikar. Glasbo za film bo napisal Sebastjan Duh. Film, katerega producenta sta Bratuša in Jaka Pokorn, nastaja v produkcijski hiši Felina Films v koprodukciji z RTV Slovenija in Slovenskim filmskim centrom.