V indijski kulturi je ples od nekdaj igral pomembno vlogo. Foto: EPA
V indijski kulturi je ples od nekdaj igral pomembno vlogo. Foto: EPA

Barske plesalke so že "izdelane" igralke.

Varša Kale

Oblasti indijske zvezne države Maharastra so namreč prepovedale plesne nastope v barih in pubih, zato se je čez noč brez dela znašlo na stotine mladih plesalk. Številne skušajo srečo poiskati pri filmu. Oglasila se je tudi tiskovna predstavnica Zveze barskih plesalk Varša Kale, ki skuša filmske ustvarjalce prepričati v upravičenost zaposlovanja plesalk: "Barske plesalke so že "izdelane" igralke."



Zloglasna zvezdnica o zloglasni obrti
V filmu, ki obravnava enega izmed neslavnih vidikov življenja v indijskih velemestih, bo nastopila mlada zvezdnica Preeti Džajn, ki ji takšno življenje ni tuje. Na naslovnice revij se namreč ni prebila z odmevnimi filmskimi vlogami, pač pa s škandalom. Lani naj bi menda naročila umor nekega režiserjev. Preeti Džajn bo ob strani stal igralec Hyder Khan, ki upa, da bo z novo vlogo izstopil iz sence svojega brata, enega največjih bollywoodskih zvezdnikov in lomilcev nežnih dekliških src, Aamirja Khana.

Ples kvari mlade može
V sporočilu vlade v Bombaju (Bombaj je glavno mesto zvezne države Maharastra) je zapisano, da naj bi javne plesne točke kvarile moralo mladih mož, ples pa naj bi bil tudi vstopna postaja v deželo kriminala in prostitucije. Ko je začela veljati odločba, so številne plesalke zapustile državo Maharastro, najbolj vztrajne pa se poskušajo prebiti v gledališče ali film.

Barske plesalke so že "izdelane" igralke.

Varša Kale