Colin Farrell in Vince Vaughn pod taktirko Justina Lina - recept za televizijsko katastrofo ali pozitivno presenečenje? Foto: EPA
Colin Farrell in Vince Vaughn pod taktirko Justina Lina - recept za televizijsko katastrofo ali pozitivno presenečenje? Foto: EPA
Marty Hart (Harrelson) in Rust Cohle (McConaughey) - lika, ki sta se zapisala v zgodovino televizijskih presežkov. Foto: HBO

Sodelovanje v drugi sezone HBO-jeve serije uspešnice, ki je navdušila tudi kritike, o njej pa, se zdi, je bilo prelito več črnila kot o kateri koli drugi nadaljevanki doslej, je že v začetku tedna za irske medije potrdil Farrell, zdaj pa je ameriška produkcijska hiša HBO potrdila še udeležbo Vaughna.

Pokvarjeni policist in mafijec
V novih osmih epizodah bodo gledalci spremljali Farrella v vlogi pokvarjenega policista Raya Velcora in Vaughna kot mafijca Franka Seymona, ki se trudi obrniti hrbet organiziranemu kriminalu in obrniti nov list, a mu načrte prekriža umor njegovega poslovnega partnerja ...

Kot so malce - no, precej - hudomušno zapisali pri Guardianu, je "usoda druge sezone Pravega detektiva v rokah zvezdnika komercialne uspešnice Telefonska govorilnica, zgodovinskega spektakla Aleksander in rimejka Popolnega spomina, ki ga ni nihče želel". Nad izbiro Farrella so razočarani, saj naj bi bil znan po tem, da izbira precej slabe scenarije - z izjemo Morilcev na kolektivca.

"Igralski slinasti bulmastif"
Vaughn, ki so ga označili za "igralskega slinastega bulmastifa", se doslej ni dokazal ravno kot oskarjevski material, med svoje zadnje podvige prišteva "bisera", kot sta Dostavljavec in Praktikanta, filma, ki sta, ga zbada britanski časopis, "zaslužila približno toliko kot zmerno donosna ulična stojnica z limonado".

Prvi dve epizodi bo režiral Justin Lin, kar je za Guardian še dodatna groza, doslej se je namreč podpisal pod Hitre in drzne 6 in pilotsko epizodo nove CBS-ove ne ravno navdušujoče nadaljevanke Škorpijon.

V prvi sezoni Pravega detektiva sta v glavnih vlogah igrala priznana "mača z ameriškega Juga" Woody Harrelson in (aktualni oskarjevec za Klub zdravja Dallas) Matthew McConaughey, ki sta bila za igro nominirana za emmyja. Zdelo se je, da sta jima bili vlogi detektivov Martyja Harta in Rusta Cohla, ki na podeželju Louisiane raziskujeta okrutne okultne umore in izginotja, pisani na kožo.

Po izjemnem uspehu prve sezone se je na veliko ugibalo o zasedbi druge - ne gre namreč za klasično nadaljevanko z ustaljeno zasedbo, ampak bo vsaka sezona zaključeno poglavje zase -omenjala so se velika igralska imena, kot so Brad Pitt, Jessica Chastain in Christan Bale, a so vse govorice ustvarjalci z Nicom Pizzolattom in Caryjem Fukunago na čelu vztrajno zanikali.