David Brent - frajerski vodja, ki to ni! Foto: BBC
David Brent - frajerski vodja, ki to ni! Foto: BBC

Zdaj bodo tudi Rusi posneli svojo različico pri kritikih in občinstvu priljubljene britanske humoristične nanizanke Pisarna, v kateri je v glavni vlogi zgoraj omenjenega vodje, Davida Brenta, blestel komik Ricky Gervais. Nastalo bo 24 polurnih epizod, v katere lahko ruski ustvarjalci vključijo tudi svoje zamisli, ni se jim treba strogo držati britanskega izvirnika, za katerega so pravice odkupili od BBC-ja.

Pisarniške zdrahe s celega sveta
Britansko različico Pisarne so do zdaj predvajali v več kot 70 državah, iz serije pa je izšlo več novih, med drugim so svojo posneli tudi Američani - prva epizoda ameriške nanizanke, v kateri glavno vlogo Michaela Scotta, regionalnega vodje tovarne papirja Dunder Mifflin v pensilvanijskem Scrantonu, igra Steve Carrell, je leta 2005 pritegnila kar 11 milijonov gledalcev. Maja so končali snemanje četrte sezone serije, ki je ustvarjalcem med drugimi priznanji prinesla tudi emmyja za najboljšo komično serijo.

Prvo neangleško Pisarno so posneli v Franciji leta 2006, tam je glavno vlogo vodje pisarne Le Bureau v mestu Villepinte severno od Pariza prevzel Gilles Triquet. Svoje različice snemajo tudi v Kanadi in Čilu.

Enega znamenitih Brentovih plesnih "podvigov" si oglejte v videoposnetku na desni.

Kdo bo ruski David Brent(ski)?
Gervais, ustvarjalec in zvezdnik izvirnika, je za svojo serijo, ki v dokumentarnem slogu zaznamuje dogajanje v pisarni v podjetju na robu stečaja, prejel dva zlata globusa, skupaj s soustvarjalcem Stephenom Merchantom tudi producirata ameriško različico.

Podrobnosti o zasedbi še niso znane, so pa pri BBC-ju povedali, da jih zelo zanima, kdo bo ruski David Brent(ski) in kje v Rusiji se bo nahajal "Slough", sivo angleško industrijsko mestece, kjer se v izvirni seriji odvijajo pisarniške zdrahe.

A. K.