Potem ko se Robert Downey jr. trenutno predstavlja v filmu Tropski vihar v vlogi igralca, ki se prelevi v temnopoltega generala, ga prihodnje leto čaka sledenje zlikovcem, kajenje pipe, uživanje morfija in mečevanje. Foto: EPA
Potem ko se Robert Downey jr. trenutno predstavlja v filmu Tropski vihar v vlogi igralca, ki se prelevi v temnopoltega generala, ga prihodnje leto čaka sledenje zlikovcem, kajenje pipe, uživanje morfija in mečevanje. Foto: EPA
Jude Law
Holmesovega prijatelja, zaupnika in kronista, Johna H. Watsona, bo zaigral Jude Law. Foto: EPA

Prvi se bo navadil kajenja pipe in si nadel Sherlockovo čepico, Law pa bo njegov nepogrešljivi pomočnik Dr. Watson. Igralsko zasedbo sestavljajo še Rachel McAdams v vlogi Irene Adler, Mark Strong kot negativec Blackwood in Kelly Reilly v vlogi Watsonove simpatije Mary, poroča BBC. Film naj bi bil daleč od detektivk, ki smo jih vajeni do zdaj, saj naj bi bil poln akcijskih prizorov ter poudarjal čisto drugačen vidik uglajenega detektiva in odvisnika od morfija.

Od premiere nas loči dobro leto, napovedana je namreč za oktober 2009, v letu, ko naj bi svojo komično predelavo Holmesovih prigod predstavil tudi Sacha Baron Cohen. Režiser je na tiskovni konferenci, ki se je je poleg Roberta Downeyja Jr. udeležil še producent Joel Silver, razkril, da bodo film snemali v Londonu, med lokacijami pa omenil katedralo sv. Paula in Freemasons' Hall. Snemanje naj bi potekalo tri mesece.

Najdražji film Guya Ritchieja
"K projektu želim prinesti nekaj novega - nekaj trikov imam že pripravljenih. Ne bo šlo za tradicionalni film Guy Ritchie, ampak za novi film Guya Ritchieja," je povedal režiser. Na voljo ima največji proračun do zdaj, ki ga namerava pretvoriti v pravi avanturistični film. Zvezdniku filma Iron Man Downeyju Jr. je projekt, ki trenutno nosi še delovni naslov Sherlock Holmes, predstavila žena Susan, ki sodeluje s producentom Silverjem. Igralec, ki ga v slovenskih kinematografih trenutno lahko gledamo filmu Tropski vihar, pravi, da je vse bolj navdušen nad projektom. "Holmes je res čudaški," dodaja.

Film se bo posebej osredotočil na tisti del pisanja Arthurja Conana Doyla, ki predstavlja slavnega detektiva kot odličnega boksarja in mečevalca.

Akcija proti komediji
V komediji, ki nastaja pod okriljem produkcijske hiše Columbia Pictures, bo poleg Sacha Barona Cohena igral še Will Ferrell. Po besedah producentov Ritchiejeve različice, se konkurence ne bojijo, saj bodo svoj film predstavili prej, poleg tega pa gre za dva različna žanra.